Dráma na liptovskej železničnej stanici. Začal horieť rušeň vlaku, cestujúcich museli evakuovať


Foto: Dráma na liptovskej železničnej stanici. Začal horieť rušeň vlaku, cestujúcich museli evakuovať
Galéria: 2 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Železničná spoločnosť Slovensko informuje o nehodovej udalosti vlaku smerujúceho z Bratislavy do Košíc. Krátko pred 17. hodinou došlo pred vstupom do železničnej stanice Liptovský Mikuláš k technickému zahoreniu v strojovni rušňa na vlaku Ex 609. 

Na miesto bol preto privolaný Hasičský a záchranný zbor, ktorý vyhlásil zastavenie dopravy cez stanicu z dôvodu bezpečnostného zásahu. Požiar hasili celkovo siedmi hasiči s dvoma kusmi techniky. 

„Všetci cestujúci boli bezpečne v rámci vlaku presunutí a mali aj možnosť vystúpiť podľa pokynov hasičov na nástupište. Po uhasení rušňa cca o 17:45 bol vlak presunutý priamo do stanice Liptovský Mikuláš. Bezpečnostné služby a zamestnanci železnice sú na mieste a poskytujú potrebnú pomoc a pokyny pre cestujúcich,“ informuje hovorca ZSSK Dominik Drevický. 

Ex 609 vyrazil z bratislavej hlavnej stanice o 13:27. Cestujúci mali prísť do Košíc krátko pred 19. hodinou, pred stanicou Liptovský Mikuláš im však jazdu nečakane skomplikoval požiar. Na mieste sa nachádzajú okrem hasičov aj záchrané zložky polícia. 


Meškanie sa vyšplhalo až na 90 minút a ovplyvnilo vlakovú dopravu v celom kraji. Cestujúci budú mať možnosť prestúpiť na vlak Ex 611, v ktorom môžu v ceste do Košíc pokračovať. Dopravca zároveň zabezpečuje náhradný rušeň, s ktorým bude súprava vlaku Ex 609 pokračovať v jazde do cieľovej stanice.

„Odporúčame cestujúcim, aby počas mimoriadností venovali zvýšenú pozornosť pokynom zamestnancov železnice. Bezpečnosť cestujúcich a rýchle vyriešenie situácie sú našou najvyššou prioritou. Všetky zúčastnené bezpečnostné a záchranné zložky spolupracujú, na čo najefektívnejšom vyriešení situácie tak, aby bola zaručená bezpečnosť všetkých cestujúcich,“ dodal Drevický. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu