Ozvláštnite svoj Silvester návštevou Lietavského hradu. Kúpou punču či klobásky podporíte vybudovanie mosta


Foto: Ozvláštnite svoj Silvester návštevou Lietavského hradu. Kúpou punču či klobásky podporíte vybudovanie mosta Foto: Hrad Lietava

Chystáte sa stráviť Silvestra v Žiline alebo okolí? Ešte pred tým, ako odbije polnoc, môžete posledný deň v roku ozvláštniť návštevou Lietavského hradu. Práve tu totiž na všetkých návštevníkov čaká príjemné posedenie v hradnej pivnici.

„Pripravená bude kapustnica, hradný punč, varené vínko, varená klobása, punč aj pre najmenších a, samozrejme, nemôže chýbať ani chlebík s masťou a cibuľou,“ pozývajú organizátori verejnosť na hrad.

Silvestrovské posedenie bude prebiehať v nedeľu 31. decembra 2023 v čase od 10. do 16. hodiny v hradnej pivnici. Celý výťažok z predaja pritom ďalej poputuje na projekt s názvom Most národov, ktorého predmetom je vybudovanie repliky mosta sprístupňujúceho hornú časť hradu – Turzov palác.


„Je to rozsiahly projekt s rozpočtom približne 35 000 eur, v rámci ktorého nás čaká vybudovanie nosného piliera a následne samotná konštrukcia mosta. Realizáciu projektu plánujeme v horizonte 1 až 3 rokov, aj v závislosti od rýchlosti nazbierania finančných prostriedkov,“ spresňuje Združenie na záchranu Lietavského hradu.

Je vám sympatická myšlienka prebiehajúcej obnovy hradu, ale 31. decembra máte iné plány? Projekt môžete finančne podporiť aj odoslaním peňazí na účet SK9411000000002623535211 so správou pre príjemcu, v ktorej uvediete slovo „MOST“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu