Na žilinské cesty čoskoro vyrazí vianočný trolejbus. Kde ho môžete stretnúť?


Foto: Na žilinské cesty čoskoro vyrazí vianočný trolejbus. Kde ho môžete stretnúť? Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Okrem stromčeka na námestí, trhov a svetelnej výzdoby má mesto Žilina ešte jednu tradíciu spojenú s najkrajšími zimnými sviatkami. Do ulíc každoročne vyráža vianočný trolejbus, ktorý vezie sviatočnú atmosféru do každej časti mesta.

Dopravný podnik mesta Žiliny vypraví vozidlo ŠKODA 26TrA Solaris deň pred Mikulášom, teda 5. decembra. Najskôr začne premávať na linke číslo 3, počas zimy však vďaka pomocnému pohonu z batérie navštívi aj miesta, kam nesiaha trakčné vedenie.

„Samotná výzdoba prešla aj tento rok modernizáciou, a tak si cestujúci budú môcť počas jazdy vychutnať ešte viac prepracovanú svetelnú a dekoračnú vianočnú výzdobu obohatenú o vydarené kresby od detí s vianočnou tematikou. Tento rok si okrem vianočnej výzdoby budú môcť cestujúci všimnúť aj grafické motívy odkazujúce na 30. výročie založenia dopravného podniku,“ prisľúbil dopravný podnik.


Cestujúci sa môžu vianočným trolejbusom previezť počas celého decembra. Postupne bude premávať na rôznych trolejbusových a autobusových linkách. To, kde ho môžete stretnúť najbližšie, zakaždým zverejní Dopravný podnik mesta Žiliny.

„Veríme, že cestujúci, obyvatelia i návštevníci Žiliny uvítajú toto malé spestrenie a že cestovanie vianočným trolejbusom si vychutnajú najmä deti,“ dodal dopravca. Zároveň uverejnil rozpis na prvé dva dni.


Utorok 5. decembra:

Linka č. 3 s časmi odchodov zo zastávky Jaseňová o 13:47 hod., 14:32 hod., 15:17 hod., 16:47 hod., 17:42 hod., 18:22 hod., 19:02 hod.

Streda 6. decembra:

Linka č. 1 s časmi odchodov zo zastávky Kvačalova, DPMŽ o 4:55 hod., 6:02 hod., 7:02 hod., 8:22 hod., 9:22 hod., 12:22 hod., 13:22 hod., 14:22 hod., 15:22 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu