FOTO: V ochranných oblekoch na detskom ihrisku. V Čadci dezinfikujú priestory po migrantoch


FOTO: V ochranných oblekoch na detskom ihrisku. V Čadci dezinfikujú priestory po migrantoch
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Čadca

V uplynulých dňoch sa výrazne zvýšil počet nelegálnych migrantov, ktorí sa snažia prejsť cez Slovensko a okolité štáty. Poľsko dokonca dočasne uzatvorilo viacero hraničných priechodov, čo spôsobilo komplikácie mnohým obyvateľom prevažne z Kysúc a Oravy.

Ľudia, ktorí nelegálne prekročili naše hranice na Kysuciach, sa istú dobu zdržiavajú (prípadne zdržiavali) v ich okolí. Napriek tomu, že niektorým obyvateľom blízkych miest a obcí prítomnosť migrantov prekáža, dobrovoľníci im nosia teplé oblečenie, stravu a pomáhajú nabiť batérie telefónov.


Jedným z miest, kde sa skupinky mužov, žien a detí pohybovali, bola aj Čadca a jej okrajové časti. Po odchode migrantov sa včera (6. októbra) na tieto miesta vybrali zamestnanci mesta v ochranných oblekoch a s dezinfekčnými prostriedkami.


„Podľa aktuálnych informácií dnes od rána nebol zaznamenaný žiadny výskyt migrantov v okrajových častí Čadce. Mesto zabezpečilo upratanie a dezinfekciu detského ihriska v Čadečke ako aj ďalších lokalít, kde sa títo migranti zdržiavali,“ uviedlo mesto na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Samospráva sa podelila aj o fotografie dezinfikovaných preliezok, toaliet či prístreškov. Tento krok však vyvolal medzi občanmi rozporuplné reakcie. Zatiaľ čo niektorí kvitujú zaistenie hygieny, iným sa zdá takéto využitie finančných prostriedkov mesta zbytočné a nevhodné.

„Keby radšej dezinfikovali v meste lavičky a na vlakovej stanici priestory… Tam je toho oveľa viac ,zatentované’,“ vyjadrila svoj názor jedna z diskutujúcich. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu