FOTO: Slovenské finalistky MISS Reneta pochádzajú zo Žiliny a Kysúc. Ktorej by ste dali svoj hlas?


FOTO: Slovenské finalistky MISS Reneta pochádzajú zo Žiliny a Kysúc. Ktorej by ste dali svoj hlas?
Galéria: 21 fotiek
Foto: missreneta.cz

Najnovší ročník medzinárodnej súťaže krásy študentiek stredných škôl MISS Reneta 2023 nesie podtitul Magický trojúhelník. Medzi dvanástimi finalistkami ostali len dve dievčatá zo Slovenska, obidve majú 17 rokov a pochádzajú práve zo Žilinského kraja.

Tmavovlasá Galina Lara Čibenková so súťažným číslom 4 žije priamo v Žiline, kde navštevuje obchodnú akadémiu. Medzi jej záľuby patrí najmä čítanie kníh a šport, venuje sa predovšetkým atletike. Jej veľkým snom je vydanie vlastnej publikácie.

„Som cieľavedomá. Mám veľkú trpezlivosť aj vďaka mojej optimistickej povahe. Toto všetko by som chcela využiť pri písaní motivačnej knihy, ktorá je mojím veľkým snom. Veď prekonávanie prekážok je výzvou pre každého. Zatiaľ zbieram skúsenosti. Verím, že sa mi to nakoniec podarí,“ opisuje samú seba Galina na stránke súťaže krásy.



Druhou súťažiacou Slovenskou s číslom 11 je brunetka Erika Hromádková z obce Radoľa, ktorá aktuálne študuje na gymnáziu v Kysuckom Novom Meste. V živote ju najviac teší prítomnosť dobrých ľudí a krásy sveta aj prírody. Jej koníčkami sú cestovanie, ale aj športy ako stolný tenis či florbal. Okrem toho sa venuje aj hre na klavíri a modernému tancu.

„Užívam si pozitívne momenty v živote, ktoré si človek zapamätá navždy, a môže ich potom zažívať znova v pamäti. A vždy mu opäť dajú dobrú náladu a energiu do ďalšieho života. Myslím si, že človek by mal skúšať nové veci, ktoré sa mu nejakým spôsobom v živote vyskytnú. Možno je to osud, ktorý nám ponúka príležitosti, a možno len obyčajná náhoda. Som rada, že žijem v rodine, ktorá ma vždy pre mňa pochopenie. Je to pre mňa veľmi dôležité, cítiť v živote jej podporu,“ napísala o sebe Erika.

Ktorá zo študentiek si podľa vás zaslúži stať sa tohtoročnou MISS Reneta? Svoju favoritku môžete podporiť hlasovaním na oficiálnej facebookovej stránke udalosti. Stačí kliknúť na tlačidlo Páči sa mi to (Like) pod fotkou konkrétneho dievčaťa. Hlasovanie bude ukončené v stredu 18. októbra.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu