Nové trhovisko v Žiline bude dokončené v polovici novembra. Pozrite si aktuálne zábery


Foto: Nové trhovisko v Žiline bude dokončené v polovici novembra. Pozrite si aktuálne zábery

Práce na zmodernizovanom kreatívnom trhovisku v Žiline prebiehajú aj počas septembra. V porovnaní s augustovými zábermi môžeme vidieť, že na ňom opäť pribudlo niekoľko drevených trámov, stánky dostali strechu a jeden z nich sa potiahol aj do výšky.

Aj keď presný dátum dokončenia ešte stále nie je známy, viceprimátor Žiliny Ján Ničík na utorkovej  (26. 9. 2023) schôdzi mestského zastupiteľstva naznačil, že by sa tak mohlo stať v polovici novembra. 

Poslanci totiž rokovali o novom VZN, ktoré malo oficiálne zaevidovať nové priestory trhoviska ako miesta určeného na predaj výrobkov a poskytovanie služieb. Jeho prijatím mali byť zároveň pôvodné trhové miesta zrušené.

„Keďže nepoznáme presný dátum dokončenia kreatívneho trhoviska, je možné, že by schválením návrhu vzniklo obdobie, kedy bude platiť nové VZN a nové miesto ešte nebude hotové,“ uviedol v diskusii Ničík. Navrhol preto účinnosť nového nariadenia až od 15. novembra 2023, ktoré poslanci schválili.


Meškajú päť mesiacov

Trhovisko, ktoré vyrastá medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu malo byť pôvodne hotové ešte v júni tohto roka. Termín dokončenia však samospráva predlžila kvôli problémom s projektovou dokumentáciou, ktorá mala chyby v zakladaní stavby. 

Priestor bude vybavený 15 predajnými miestami v tvare kocky a spoločnej krytej chodby. Jedna z častí nového trhoviska má byť aj dvojpodlažná, pričom tento vyvýšený modul už môžeme vidieť aj na fotografiách. Po dokončení by mal mať podobu pochôdznej strechy so zábradlím.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu