DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň

Budovy žilinského konzervatória sa po rokoch konečne dočkali rekonštrukcie. Mladí muzikanti sa budú vzdelávať v nových priestoroch od októbra budúceho roka.

Na Kysuciach by malo už čoskoro vyrásť nové ihrisko, ako aj oddychové centrum pre deti aj dospelých. Občanom to prisľúbil primátor mesta Krásno nad Kysucou.

Pri materiálovej jame v Žiline boli začiatkom roka výrazne zrezané stromy, ktoré ohrozovali rekreantov. Hoci si mnohí mysleli, že odpílenie košatých korún bude pre dreviny osudné, príroda zabojovala a z holých kmeňov dnes vyrastajú nové konáre.

Gymnázium Antona Bernoláka v Námestove sa stalo prvou školou Žilinského kraja, ktorá získala dotáciu z Plánu obnovy na kompletnú debarierizáciu. Žiakom so zdravotným znevýhodnením tak zjednoduší prístup k vzdelávaniu.


Práca študentskej firmy le Señoras, ktorú založili študentky Strednej odbornej školy podnikania a služieb v Námestove, vzbudila záujem aj na americkom veľvyslanectve. 

Len 17-ročný slovenský cyklista Tommy Miškolci z tímu Polcster Racing z Rajeckých Teplíc triumfoval v svetovej kvalifikácii v portugalskom meste Loureira a zvíťazil nad elitnými top jazdcami.


V Centre sociálnych služieb v Brezovci nedávno oslávil úctyhodné sté narodeniny pán Jozef O. Pri tejto špeciálnej príležitosti spísal svetu zoznam 10 rád pre dlhý život.

Slovenskí vysokoškoláci majú jedinečnú príležitosť vyskúšať si spolu so Štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy SR Jaroslavom Kmeťom tri intenzívne pracovné dni v regiónoch Slovenska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu