Mladé podnikateľky na ceste k úspechu: Študentská firma z Oravy zaujala aj amerického veľvyslanca


Foto: Mladé podnikateľky na ceste k úspechu: Študentská firma z Oravy zaujala aj amerického veľvyslanca Foto: sosno.sk, úprava redakcie

Prostredníctvom knihy upozorňujú čitateľov na dôležitú úlohu stromov. Študenti Strednej odbornej školy podnikania a služieb v Námestove založili pozoruhodnú študentskú firmu le Señoras, ktorej práca vzbudila záujem aj na americkom veľvyslanectve. 

Ako spresňuje vedenie školy na svojej oficiálnej webovej stránke, hlavným predmetom činnosti le Señoras bol vznik náučno-rozprávkovej knihy LeSníček. Tá knihomoľov zaujme krátkymi príbehmi chránených stromov na Orave.

„Na jej tvorbe sa podieľali ľudia z rôznych komunít regiónu Orava, ktorí cez rozprávky čí príbehy z detstva, prinútili každého čitateľa zamyslieť sa a uvedomiť si, že stromy neprodukujú Wi-Fi, ale pre nás najdôležitejší kyslík,“ uviedla škola.

Okrem toho sa však firma podieľala aj na vzniku sviečok le Soja, ktoré vďaka svojmu netoxickému zloženiu neprodukujú zdraviu škodlivé látky. Klasický parafínový vosk totiž nahrádza ten sójovým. Neobyčajné sú však aj svojím dreveným knôtom, ktorý po zapálení praská a vytvára útulnú atmosféru.


Za svoje výnimočné pôsobenie boli le Señoras prizvané spolu s ďalšími desiatimi slovenskými študentskými firmami k slávnostnému oceňovaniu najúspešnejších firiem tohto druhu. Ocenenie z rúk zástupcu veľvyslanca USA Nicholasa Nambu si prevzala žiačka 3. ročníka študijného odboru Obchodné a informačné služby – medzinárodné obchodné vzťahy Ema Kubiznová.

Prítomná bola aj Eva Vargová, riaditeľka vzdelávacej organizácie Junior Achievement Slovensko, ktorá pomáha učiteľom rozvíjať u žiakov zručnosti potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu prostredníctvom podpory podnikateľského a ekonomického myslenia v kruhoch mladých. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu