Termín spustenia výťahov na železničnej stanici v Žiline sa opäť posúva


Foto: Termín spustenia výťahov na železničnej stanici v Žiline sa opäť posúva

Už od polovice júla mali cestujúci na železničnej stanici v Žiline využívať výťahy na Národnej a Uhoľnej ulici. Presun po stanici mali uľahčiť predovšetkým ľuďom s obmedzenou schopnosťou pohybu či mamičkám s kočíkom. Dodnes však nie sú v prevádzke. 

Výťahy mali byť pôvodne hotové v 27. kalendárnom týždni, čiže v dňoch 3. až 9. júla. V tomto termíne mala byť vykonaná ich revízia a spustenie. Dnes sa však termín dobudovania výťahov opäť stáva neznámym. 

„Termín sprístupnenia výťahov cestujúcej verejnosti závisí od priebehu preberacieho konania tohto stavebného objektu. Z dôvodu neočakávaných udalostí na strane zahraničného dodávateľa sa pôvodne plánový termín posúva,“ uviedol Martin Červeňanský zo spoločnosti STRABAG. 


Posun termínu je podľa neho spôsobený aj zdržaním ukončenia prác na strane Národnej ulice, kde bolo potrebné prepracovať projektovú dokumentáciu šachty z dôvodu zmeny typu výťahu.

Namiesto jednostranného typu, v ktorom pasažieri vstupujú a vystupujú z jednej strany, bude použitý priebežný, v dôsledku čoho sa zmenil aj rozmer šachty. Problémom je aj kolízia pôvodného a nového zastrešenia, ktorých prepojenie aktuálne rieši projektant. 

„Vzniknutá situácia nás mrzí, prosíme občanov o strpenie. Celkovo stavba, vrátane podchodov, napreduje podľa harmonogramu,“ dodáva Červeňanský. Bezbariérový prechod z Národnej na Uhoľnú je tak zatiaľ stále zabezpečený len kovovými a drevenými rampami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu