Dievčatku sa zasekla ruka vo výťahu na Solinkách, po vyslobodení hasičmi ju odviezla záchranka


Foto: Dievčatku sa zasekla ruka vo výťahu na Solinkách, po vyslobodení hasičmi ju odviezla záchranka Foto: Ilustračné foto

Včera došlo na jednom zo žilinských sídlisk k nebezpečnému incidentu, pri ktorom bolo zranené dieťa. Informoval o tom Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

V pondelok 10. júla krátko pred 18:00 hod. večer dostali hasiči hlásenie o dievčatku, ktorému sa zasekla ruka vo výťahu panelového domu na Solinkách. Na Dubovú ulicu okamžite zamierilo niekoľko požiarnických vozidiel a neskôr aj záchranka.

Po príjazde na miesto hasiči zistili, že ruka dieťaťa ostala zasunutá vo dverách výťahu medzi jeho podlahou a 4. podlažím paneláku. Podľa vyjadrení ľudí z okolia sa malo dievčatko načahovať pre loptičku, pričom ostalo uviaznuté vo výťahu.



„Po príchode hasiči za prítomnosti otca dieťaťa pomocou hydraulického náradia zväčšili priestor medzi výťahovou šachtou a výťahom a po 15 minútach opatrne vytiahli poranenú ruku dieťaťa. Dieťa odovzdali do opatery privolanej posádky Rýchlej lekárskej pomoci, ktorá po poskytnutí prvej pomoci odviezla dieťa na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ priblížil situáciu Michal Kypus.

Po úspešnom vyslobodení zraneného dievčatka bol výťah zabezpečený, aby ho nemohli použiť ďalší obyvatelia paneláku. Na Dubovú ulicu bola privolaná aj hliadka Policajného zboru a hasiči ukončili svoj zásah.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu