Strach z medveďov prenikol až do parlamentu. Remišová: Tesne vedľa mňa vyskočil namosúrene z trávy


Foto: Strach z medveďov prenikol až do parlamentu. Remišová: Tesne vedľa mňa vyskočil namosúrene z trávy Foto: Vľavo: pixabay.com, vpravo: Facebook/Veronika Remišová

Slovenskú političku pôvodom zo Žiliny Veroniku Remišovú vydesil v lese medveď. O svojej nepríjemnej skúsenosti napísala v príspevku na sociálnej sieti, kde ľudí zároveň vyzýva k opatrnosti počas pobytu v prírode.

Bývalá podpredsedníčka vlády sa vybrala na prechádzku po lese so svojím psíkom Fredym. Vo vysokej tráve v blízkosti turistického chodníka však oddychoval medveď, ktorého vyrušila. Podľa Remišovej opisu sa k zvieraťu priblížila na meter.

„Fredy neštekal a ja som ho nanešťastie zbadala, až keď tesne vedľa mňa vyskočil namosúrene z trávy. Nejakých skautských bobríkov odvahy už mám za sebou, no teraz som sa fakt vyľakala na smrť, že Fredy skončí ako medvedí dezert (a ja ako hlavný chod),“ opísala svoje stretnutie s medveďom Remišová.



Zviera sa však rovnako zľaklo ženy so psom a s vrčaním odbehlo hlbšie do lesa. Remišová nevie, ako by celá situácia skončila, pokiaľ by mal medveď viac odvahy a väčší hlad.

„Od tohto víkendu mám plné pochopenie pre ľudí, ktorým medvede už tak trochu (a niekedy aj veľa) lezú na nervy. Takže milovníci prírody, dajte si na túrach pozor, sú všade!“ dodala politička.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu