Slony na Sloninkách bavia celé Slovensko, kosia trávu a lovia medvede


Foto: Slony na Sloninkách bavia celé Slovensko, kosia trávu a lovia medvede Foto: Facebook/Zomri, Dominik Hriník

Včera popoludní dorazil na žilinské sídlisko rakúsky Zoo Park, ktorý so sebou priviezol množstvo exotických zvierat. Tie budú môcť návštevníci oficiálne obdivovať od piatka 23. júna do nedele 2. júla. Vstupenka do zoo na kolesách stojí 7 eur, deti zaplatia 5 eur.


Obyvatelia Soliniek však majú divadlo priamo pred panelákmi zadarmo už od utorka. Pracovníci Zoo Parku totiž vypustili na sídlisko slony, ktoré sa pokojne pásli na trávnikoch a prechádzali po chodníkoch. Fotografia mohutných zvierat sa dostala aj na satirickú facebookovú stránku Zomri.online, ktorá k nej pridala vtipný popis.

Slony na Solinkách odvtedy bavia celé Slovensko. Žilinčania ich prítomnosť spájajú s rôznymi kauzami a osobnosťami mesta. Ironické komentáre a príspevky, ktoré zvieratá prirovnávajú k novým kosačkám či domácim miláčikom exprimátora mesta Jána Slotu, zaplavili internet.

„Konečne mesto robí niečo s tou vysokou trávou“, „Nový progresívny spôsob kosenia“ či „Vedel som, že Slota pribral. Ale že až takto?“ komentovali fotografie slonov používatelia Facebooku nielen zo Žiliny.



Ďalším ľuďom situácia pripomínala populárne hry a snímky The Last of Us či Jumanji, ako aj úrad vlády, ktorý sa prišiel pred horúcimi dňami schladiť na sever Slovenska. Keďže mesto má už dlhšiu dobu problém s diviakmi, nechýbali ani komentáre o týchto zvieratách. Podľa nového potravinového reťazca majú diviaky loviť medvede a na mackov si zas brúsia choboty žilinské slony.

„Keď nemôžeš ísť do Afriky, tak Afrika príde za tebou. Čo je veľa, to je veľa. Už sa len modliť, aby ma večer pri vynášaní koša neskántril slon behajúci po Solinkách,“ napísal Žilinčan Juraj. Iná osoba sa zas nezabudla opýtať, či naše medvede nebehajú po Afrike. Solinky si navyše vyslúžili nový názov - Sloninky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu