FOTO: Na Solinky mieria slony, uškatce, ťavy aj zebry. Rakúsky Zoo Park vyvolal rozporuplné reakcie


FOTO: Na Solinky mieria slony, uškatce, ťavy aj zebry. Rakúsky Zoo Park vyvolal rozporuplné reakcie
Galéria: 5 fotiek
Foto: Zoo Park

Do Žiliny už čoskoro dorazí rakúsky Zoo Park, ktorý so sebou privezie množstvo exotických zvierat. Správa o ich príjazde vyvolala medzi ľuďmi rozporuplné reakcie - niektorí sa na nevšedný pohľad tešia, iní sa boja o blaho živočíchov. 

Zoo na kolesách už istú dobu cestuje po Slovensku, do Žiliny zavíta v piatok 23. júna. Slony, uškatce, zebry, ťavy a ďalšie exotické zvieratá sa na dva týždne ubytujú na Javorovej ulici na sídlisku Solinky. Obyvateľom a návštevníkom mesta budú k dispozícii do nedele 2. júla. Za vstup do zoologického parku zaplatia dospelí 7 eur a deti 5 eur. 

Informácia o plánovanom príchode rakúskych vozidiel so zvieratami vyvolala na sociálnych sieťach rozruch. Zatiaľ čo niektorí návštevníci tvrdia, že zvieratá majú v Zoo Parku výborné podmienky, iní sa sťažujú na špinavú vodu či malé priestory. Obyvateľom Soliniek navyše prekáža rozruch, ktorý môže zoo spôsobiť v blízkosti ich obydlí.



Zoo Park ľudí uisťuje, že všetky zvieratá sa narodili a vyrástli v zajatí. Údajne nie sú vystresované, smädné a hladné, ako mnohé živočíchy žijúce vo voľnej prírode. V každom meste, do ktorého zavítajú, ich má navyše kontrolovať veterinárny úrad.

„Naša zoologická záhrada je jednou z najkontrolovanejších zvieracích spoločností, ak by sa našim zvieratám nedarilo, neboli by sme povolené otvorenie. Naše zvieratá sú postarané, umyté, majú dostatočný priestor na cvičenie, poskytujú tieň a vodu, ako predpokladá súprava. Ochrancovia zvierat by mali radšej konať pre zvieratá a ľudí, ktorí naozaj potrebujú pomoc, ako napríklad v krajinách vo vojne!“ uviedol Zoo Park.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu