Mestskí policajti budú počas júna miernejší na vodičov, ktorí zle zaparkujú v centre Žiliny


Foto: Mestskí policajti budú počas júna miernejší na vodičov, ktorí zle zaparkujú v centre Žiliny Foto: Ilustračné foto

Vodičov, ktorí počas najbližších týždňov zaparkujú v centre Žiliny, môžu zmiasť nové pravidlá stanovené všeobecne záväzným nariadením mesta. Po prevzatí zodpovednosti za parkovaciu politiku totiž samospráva zmenila ceny a spôsoby úhrady parkovného, ako aj zóny a dobu spoplatneného státia.

Žilinskí mestskí policajti budú preto počas júna k vodičom ohľaduplní. Pokiaľ po prvýkrát zastavia svoje vozidlo v rozpore s dopravným značením, nedostanú pokutu. Policajti im na auto umiestnia nálepku s upozornením a QR kódom, ktorý im priblíži nové pravidlá parkovania.



„Na každé vozidlo bude v priebehu mesiaca vystavené upozornenie len jedenkrát - pri prvom zistenom porušení pravidiel cestnej premávky. Pri opakovanom porušení bude držiteľ vozidla riešený s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti,“ varuje mestská polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Inštitút objektívnej zodpovednosti je v Žiline uplatňovaný už niekoľko rokov. V praxi to znamená, že za nesprávne parkovanie nedostanete papuču, ale príde vám pokuta poštou priamo na adresu. Policajtom navyše odbudne povinnosť kontrolovať úhradu parkovného. O to sa postarajú poverené osoby s čítačkami EČV tabuliek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu