Tieto kávy chutia Žilinčanom najviac! Predajňu kávy Ebenica na Bottovej navštevujú mamičky, babičky i manažéri


Foto: Tieto kávy chutia Žilinčanom najviac! Predajňu kávy Ebenica na Bottovej navštevujú mamičky, babičky i manažéri
Galéria: 4 fotky

Už vyše rok a pol funguje v Žiline na Bottovej č. 10 podniková predajňa a espresso bar známej slovenskej pražiarne kávy EBENICA COFFEE. Obchodík s niekoľkými stolmi a teraskou vedie usmievavá Alenka, ktorú  svet výberovej kávy očaril natoľko, že sa rozhodla skúsiť to v ňom aj profesionálne. Prezradila nám, akú kávu si Žilinčania najviac obľúbili a prečo sa do predajne radi vracajú.

Ku káve pristupuje s rešpektom a vďačnosťou

Alenka, ktorá predajňu v Žiline vedie, mala kávu rada vždy, no až práca baristky ju priviedla do sveta výberovej kávy: „Zistila som, že káva je skutočne úžasný nápoj a k jeho konzumácii i príprave som začala pristupovať s väčším rešpektom a vďačnosťou. Zároveň som si uvedomila, že ma teší robiť ľuďom radosť dobrou kávou, sprevádzať ich na ceste do práce, pomáhať im dobiť baterky a načerpať energiu.“  

Preto pri ponuke zastupovať v Žiline pražiareň kávy Ebenica veľmi neváhala. „EBENICA COFFEE je pre mňa špičkou na trhu, za touto značkou stoja neskutočne zapálení ľudia, ktorí kávu vyrábajú s nadšením a láskou,“ hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa aj v neistých časoch rozhodla vydať na podnikateľskú dráhu vo svete kávy. 

Útulný obchodík so svetovo ocenenou kávou

Žilinská predajňa kávy Ebenica je založená na koncepte tzv. tiny coffee shop. Ide o malú, no útulnú prevádzku, v ktorej môže zákazník ochutnať profesionálne pripravenú kávu a kúpiť si balíček čerstvej kávy z pražiarne. 

Tento v zahraničí obľúbený koncept sa začína presadzovať aj na Slovensku. A to najmä vďaka tomu, že rastie počet ľudí, ktorí pred kávou zo supermarketu preferujú kvalitné čerstvé kávy pražené lokálnymi pražiarmi. 

Vníma to aj Alenka, ktorá sa zo strany zákazníkov stretáva s veľmi pozitívnymi reakciami a mnohí náhodní okoloidúci sa po jednej šálke kávy stávajú stálymi návštevníkmi predajne i kaviarne. „Vravia, že je super, že aj v Žiline už je z čoho vyberať, že tu máme ďalšiu oázu kvalitnej kávy.“ 

Žilinčania obľubujú kávy s tradičnou chuťou

V podnikovej predajni EBENICA COFFEE v Žiline sú jednoznačne najpredávanejšími kávami blendy Gurmano a Duetto – tieto espresso zmesi výberových káv arabica a robusta, vytvorené podľa originálnej receptúry pražiarne, získali viacero medzinárodných ocenení za skvelú chuť. „Zákazníci väčšinou presne vedia čo hľadajú. Zväčša sú to kávy s tradičnejšou chuťou a minimálnou kyslosťou – a presne to spĺňajú aj tieto dve kávy. Majú výbornú arómu a výraznú chuť, v ktorej prevládajú čokoládové tóny,“ hovorí Alenka o tom, aké kávy si ľudia najčastejšie kupujú. 

Galéria: 4 fotky

Neznamená to však, že by si v predajni neprišli na svoje aj milovníci ovocnejších káv a odvážnejších chutí. Práve naopak. Medzi jej zákazníkov patria aj kávičkári, ktorí už majú čo-to „odpité“ a dokážu oceniť originálne chute jednodruhových káv. „Im odporúčam vyskúšať kávu Ethiopia Dimtu Tero, ktorá minulý rok získala až dve zlaté hviezdy v súťaži Great Taste Awards. Hodí sa na prípravu espressa ale je skvelá aj pri príprave cez filter,“ vysvetľuje Alenka. 

Aj mamičky oceňujú kvalitnú slovenskú kávu

Ďalšou početnou skupinou zákazníkov sú mamičky. „Niektoré si prídu posedieť s kamarátkou pri šálke cappuccina, iné si vezmú kávičku so sebou a pokračujú s kočíkom ďalej,“ prezrádza Alenka. 

Minulý rok pribudla na pulty obchodíku i novinka, bezkofeínová káva Ebenica Mammie, vhodná i pre tehotné a dojčiace ženy. „Mám aj zákazníčky, ktoré prídu vyslovene kvôli našej Mammie – či už ju ochutnať alebo rovno kúpiť balíček kávy. V ponuke ju máme i v degustačnom balíčku, ktorý je zároveň pekným darčekom, napríklad pre tehotnú kamarátku – kávičkárku.“ 


Podnikovú predajňu EBENICA COFFEE nájdete v Žiline na adrese Bottova 10 – Na Bráne. Otvorená je počas pracovných dní od 08:30 hod. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok