Žilinčanov dnes znepokojilo prúdové lietadlo, ktoré poskytuje zážitkové akrobatické manévre


Foto: Žilinčanov dnes znepokojilo prúdové lietadlo, ktoré poskytuje zážitkové akrobatické manévre Foto: l29.sk

Viacerých Žilinčanov dnes znepokojil pohľad na menšie lietadlo, ktoré sa pohybovalo vysokou rýchlosťou ponad domy, lúky a polia v meste a jeho blízkosti. Tí, ktorí stroj nezahliadli, počuli silný zvuk motora, ktorý taktiež svedčil o rýchlosti letu.

Ľudí vystrašil aj fakt, že sa lietadlo nezobrazilo na webe, ktorý funguje ako letový radar. Keďže sme zistili, že stroj vzlietol z Letiska Žilina v Dolnom Hričove, kontaktovali sme ich s prosbou a vysvetlenie situácie.

Podľa informácií od výkonného riaditeľa Letiskovej spoločnosti Žilina Ronalda Wilczeka išlo o jeden zo zážitkových letov. Spoločnosť l29.sk ponúka verejnosti extrémne akrobatické manévre, nulovú gravitáciu, vysoké násobky preťaženia a poriadny adrenalín na svojom lietadle Aero L-29 Delfín.

„Ich cieľom je predvádzanie letových vlastností lietadla pri akrobatických manévroch vykonávaných s cieľom umožniť osobám na palube zažiť nulovú gravitáciu, vysoké násobky preťaženia, alebo podobné pocity. Na palube pri takomto lete môže byť len pilot lietadla a náležite poučená a pripravená osoba na palube,“ uvádza prevádzkovateľ letov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu