VIDEO: Zlodej s dekou na hlave ukradol bicykel z pivnice na Orave, predtým sa prešiel popod kamery


Foto: VIDEO: Zlodej s dekou na hlave ukradol bicykel z pivnice na Orave, predtým sa prešiel popod kamery Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Na Orave sa počas víkendu odohrala kuriózna krádež. Zlodej sa pokúsil zamaskovať dekou, aby nespoznaný odcudzil horský bicykel zo spoločných priestorov bytového domu. Informovala o tom skupina HAKA v príspevku, ktorým zároveň pátra po identite páchateľa.

„Vážení priatelia. prosíme o pomoc pri stotožnení páchateľa, ktorý ukradol dňa 19. marca 2023 v čase 5:50 hod. bicykel v obci Nižná, ulica Sama Chalupku 570. Pokiaľ páchateľa spoznáte, kontaktujte prosím poškodeného na telefón 0944 241 277.  Veľmi pekne ďakujeme,“ uviedol poškodený majiteľ bicykla.


Zlodeja najskôr zachytila bezpečnostná kamera nainštalovaná v exteriéri, ako sa pohybuje popred bytový dom v obci. Následne sa obraz zmení na vnútorné spoločné priestory vchodu. Muž na záberoch zostupuje zo schodiska, na pleciach nesie batoh, ktorý predtým nemal pri sebe.


Následne odíde mimo zorného poľa kamery no po niekoľkých desiatkach sekúnd sa vráti a cez hlavu si prehodí bielu deku alebo plachtu. Zakrytý zíde do pivničných priestorov, kde je odložený horský bicykel. Ten vynesie hore schodmi, opäť na krátky čas opustí záber a potom na bicykli (stále s dekou na hlave) odchádza vonkajšími vchodovými dvermi.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu