VIDEO: Zlodeji sa pokúsili ukradnúť BMW na Orave, majiteľ ich vyhodil z odchádzajúceho auta a odohnal


Foto: VIDEO: Zlodeji sa pokúsili ukradnúť BMW na Orave, majiteľ ich vyhodil z odchádzajúceho auta a odohnal Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Cieľom zlodejov motorových vozidiel je zväčša s ukradnutým autom odísť. Nie vždy sa im to však podarí. Dôkazom je nepríjemná skúsenosť Lukáša z Oravy, ktorému sa na poslednú chvíľu podarilo ochrániť svoj majetok.

O incidente, ktorý sa odohral koncom októbra uplynulého roka, informovala v príspevku na sociálnej sieti facebooková skupina HAKA zameraná na pátranie po odcudzených automobiloch. Lukáš, ktorý takmer prišiel o vozidlo, je jej novým členom.

„Jazdil som na aute a všimol som si, že niekto za mnou stále jazdí. Keď som sa v noci vracal domov, stále som to auto registroval za sebou, až do našej obce Hruštín. Svoje auto (BMW) som teda odparkoval a išiel som domov,“ priblížil Lukáš.



Okamžite po vstupe do domu však zapol bezpečnostnú kameru a čakal, či podozrivé osoby spravia ďalší krok. Po chvíli na pozemok, kde zaparkoval svoje BMW, vstúpil jeden zo zlodejov. Podarilo sa mu nasadnúť do auta, s ktorým začal cúvať na cestu, kde ho už čakali ďalšie dve osoby.

„Na to som samozrejme vyletel von a svoj majetok som si chránil. Keby páchateľovi neprišli na pomoc ďalší jeho kumpáni no. Záver je, že auto som si uchránil a zlodeji trosku pomuchlaní utekali kade ľahšie,“ doplnil majiteľ vozidla. Celý incident zachytila bezpečnostná kamera.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu