Trojica mužov so zbraňou prinútila taxikára, aby ich zadarmo odviezol z Kysúc až do Poľska


Foto: Trojica mužov so zbraňou prinútila taxikára, aby ich zadarmo odviezol z Kysúc až do Poľska Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Vodič taxislužby z Kysúc sa stal obeťou nebezpečného vydierania. Traja neznámi muži ho s použitím zbrane donútili, aby ich zadarmo odviezol zo železničnej stanice v Kysuckom Novom Meste až do Poľska. Informáciu o únose taxikára zdieľal na sociálnych sieťach František Drozd zo strany ĽSNS a potvrdila ju žilinská polícia.

Incident sa mal stať počas taxikárovej nočnej sobotnej služby, kedy čakal na stanovišti pred železničnou stanicou v Kysuckom Novom Meste. Približne o 23:35 hod. v noci na stanici zastavil vlak smerujúci zo Žiliny do Čadce. Z jedného z vozňov mali pravdepodobne vystúpiť tri osoby, ktoré následne nastúpili do jeho služobného vozidla.

Vodič podľa svojich slov pasažierov požiadal, aby si jeden z nich sadol dopredu, keďže boli traja a niesli so sebou aj batoh. Jeho pokyn však neuposlúchli a nezdalo sa, že by rozumeli slovenskému jazyku. Muži nekomunikovali, ani keď im oznámil, koľko bude jazda stáť. Taxikára taktiež prekvapilo, že z vlaku vystúpili už v Kysuckom Novom Meste, napriek tomu, že smerovali do Poľska. Na cestu však vyrazil, aj keď si nebol istý, či mu pasažieri po vystúpení zaplatia.


„Po krátkom čase, myslím, že zo stredného sedadla, som dostal nožík ku krku, čo ma natoľko zmiatlo, že som ostal v ešte väčšom šoku. Vedel som, že môj život a moja služba je v ohrození, tak som pokračoval smerom na poľskú hranicu,“ povedal vodič taxislužby vo videu zdieľanom na sociálnych sieťach.

Na diaľnici sa snažil držať v pravom pruhu a dúfal, že stretne vozidlo polície. To sa však nestalo a jeho pasažieri sa začali obávať, že smerujú na Českú republiku. Krátko na to mu mal jeden z mužov opäť priložiť nôž k telu, tentokrát smerom k rebrám.

Na poľskú stranu mali doraziť približne o 00:15 hod. ráno nasledujúceho dňa. Políciu pritom nestretli ani na hraničnom priechode. Vzhľadom na to, že pasažieri neuviedli presnú cieľovú adresu, taxikár im zastavil pred pobočkou firmy, ktorú pozná a vie, že sa v areáli nachádzajú bezpečnostné kamery.



Keďže trojica mužov nevedela, kde sa nachádzajú, mali vodičovi rozkázať, aby vyrazil smerom na Varšavu. Podľa jeho slov ho zachránila skutočnosť, že nemal v palivovej nádrži vozidla dostatok pohonnej látky.

„Už som sa zmieroval s tým, že mi zoberú auto, alebo dopadnem zle, tak som si zobral potajomky svoj mobil, dal som si ho do mikiny a snažil som sa komunikovať. Po dlhšej komunikácii, keď jeden z nich povedal bus, som mu povedal, že bus tu nedostane, jedine vlak. Vedel som, že vlak sa nachádza v blízkosti hraníc, ale musím ísť skratkou cez horu,“ priblížil taxikár.

Napriek tomu, že sa bál o svoj život, nevidel inú možnosť, než ich odviezť smerom do mesta Zwardoń na železničnú stanicu. Tam už bol pri nástupišti pristavený vlak, ku ktorému pasažieri po vystúpení z taxíku zamierili. Za jazdu, samozrejme, nezaplatili. Vodič taxislužby okamžite kontaktoval políciu, ktorá ho čakala na Slovensku.

Na zdieľanom videozázname vystupujú aj Kotlebovci František Drozd a Tomáš Rudinský, ktorí taxikára vyzývajú, aby o svojej nepríjemnej skúsenosti povedal verejnosti. Troch mužov, ktorí ho mali so zbraňou prinútiť, aby ich odviezol do Poľska, označujú za Ukrajincov. Polícia však túto skutočnosť nepotvrdila.


„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci vedie trestné konanie vo veci zločinu vydierania. V súvislosti s uvedeným boli obvinené tri konkrétne osoby a bol spracovaný podnet na návrh na ich vzatie do väzby, čo bolo zo strany súdu akceptované. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme k veci poskytovať bližšie informácie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu