V Bytčici bolo výbušninou zničené nové dopravné značenie, s ktorým nesúhlasili niektorí občania


Foto: V Bytčici bolo výbušninou zničené nové dopravné značenie, s ktorým nesúhlasili niektorí občania Foto: Facebook/Lucia Repkovska

V žilinskej mestskej časti Bytčica začiatkom decembra uplynulého roka pribudlo nové dopravné značenie vrátane zákazu odbočenia vpravo pri zjazde z bytčického kopca či prikázaných smerov jazdy v uliciach. Toto riešenie je podľa mesta dočasné a ide o reakciu na opakované obmedzovanie premávky na ceste Do Rosiny.

Miestna komunikácia, ktorá spája Bytčicu a Rosinu, dlhodobo slúži motoristom ako efektívna skratka. V blízkosti tejto cesty nespokojní občania v minulosti umiestňovali rôzne zátarasy či nástrahy, ktoré mohli poškodiť prechádzajúce vozidlá. Zmena organizácie dopravy, ktorá bola zavedená koncom roka 2022, spočíva predovšetkým v zjednosmernení niektorých ulíc pre zvýšenie bezpečnosti v obytnej zóne.

V nedeľu 12. februára vo večerných hodinách neznáma osoba alebo skupina ľudí vážne poškodila jednu z nových zákazových značiek na ulici Bystrická. Podľa svedkov mala byť na jej zničenie použitá výbušnina. Hlasná rana vystrašila mnohých miestnych obyvateľov.

„Vo veci poškodenia dopravného značenia v mestskej časti Bytčica bolo začaté vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline trestné stíhanie pre trestný čin poškodenie verejne prospešného zariadenia v zmysle Trestného zákona. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a okolnosti prípadu sa bližšie k veci nebudeme vyjadrovať,“ uviedla k prípadu hovorkyňa žilinskej krajskej polície Zuzana Šefčíková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu