VIDEO: Dvojica zlodejov ukradla primrznuté kolesá spred autoservisu na Liptove, vrátili sa dvakrát


Foto: VIDEO: Dvojica zlodejov ukradla primrznuté kolesá spred autoservisu na Liptove, vrátili sa dvakrát Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Autoservis na Liptove nemal dostatok priestoru, aby skladoval kolesá zákazníkov, preto ich vyzval, aby si ich prišli vyzdvihnúť. Namiesto majiteľov si však disky zobrali zlodeji. O krádeži informovala prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti facebooková skupina HAKA, ktorá sa zameriava najmä na pátranie po odcudzených vozidlách.

Disky a pneumatiky boli poukladané pred budovou autoservisu v obci Liptovská Teplá. Na miesto však mieril objektív bezpečnostnej kamery. Skôr než si majitelia stihli prísť po svoje veci, využili príležitosť dvaja muži, ktorí si odniesli tri sady kolies. Odcudzené boli kolesá veľkosti R15 na Volkswagen Passat, R16 na Volkswagen Golf a disky bez pneumatík s rozmermi R18.


Podľa videozáznamu sa dvojica zlodejov na osobnom aute pred autoservis vrátila v piatok 10. februára dva krát, o 18:45 hod. a neskôr o 21:40 hod. večer. Pri krádeži museli dokonca použiť lano, pretože kolesá boli primrznuté k zemi.

„Z kamier sa podarilo identifikovať jedného z podozrivých. Malo by ísť o osobu, ktorá je v podmienke za obdobnú trestnú činnosť. Identitu druhého podozrivého nepoznáme, ale mal by ňou byť majiteľ vozidla Škoda Octavia,“ uviedol administrátor skupiny HAKA.


Podľa informácií od majiteľa autoservisu sa prípadom zaoberá polícia, ktorá sa pokúsila vypočuť obidvoch podozrivých. Tí sa však údajne nezdržiavajú v mieste svojho trvalého pobytu.

„Momentálne sa teda pátra po osobách,  vozidle ale aj po ukradnutých diskoch. Pokiaľ máte akékoľvek informácie k hľadaným osobám,  k vozidlu ktoré bolo použité pri trestnej činnosti alebo k veciam pochádzajúcich z trestnej činnosti, kontaktujte políciu pripadne poškodeného na telefón 0907 237 833. Veľmi pekne ďakujem za pomoc,“ doplnil administrátor skupiny.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu