FOTO: Počas víkendov je vo Varíne otvorené lyžiarske stredisko, ktoré vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi


FOTO: Počas víkendov je vo Varíne otvorené lyžiarske stredisko, ktoré vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi
Galéria: 17 fotiek
Foto: Facebook/SKI Varín

Bohatá snehová nádielka umožnila túto zimu otvorenie menších lyžiarskych stredísk, ktoré nemajú k dispozícii snežné delá na umelé zasnežovanie. Jedno z nich sa nachádza v obci Varín, len niekoľko kilometrov od Žiliny.

„Vďaka dobrovoľníkom a obci Varín a taktiež priaznivé počasie a snehové podmienky umožnili našej obci opäť spustiť vleky svojho lyžiarskeho strediska a opäť pripraviť svahy pod Jedľovinou pre priaznivcov tohto zimného športu,“ napísala obyvateľka obce.

Lyžiarske stredisko Ski Varín ponúka dve zjazdovky s dĺžkou 200 a 640 metrov, ktoré sú vhodné najmä pre začínajúcich a rekreačných lyžiarov, ako aj rodiny s deťmi. V stredisku je k dispozícii malý aj veľký vlek a upravená bežkárska trať.


Priaznivé snehové podmienky trvajú už od uplynulého týždňa a vleky sú spustené aj počas dnešného dňa a zajtrajška. Stredisko je pre lyžiarov otvorené počas víkendov od 10:00 hod. ráno do 16:00 hod. popoludní. Informácie o aktuálnych podmienkach a spustených vlekoch nájdete na facebookovej stránke strediska.

„Aj na bežkárov myslíme! Úprava stopy vedie od malého vleku smerom na lúku, následne k prameňu Félix, ďalej na vrch lúky a smeruje naspäť k malému vleku. Dĺžka trasy je približne 1,5 kilometra. Prosíme peších turistov a vodičov terénnych áut, aby nezničili stopu určenú pre bežkárov,“ uviedlo stredisko Ski Varín.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu