Žilinská reštaurácia Street foodie pohostí počas vianočných sviatkov ľudí v núdzi kapustnicou


Foto: Žilinská reštaurácia Street foodie pohostí počas vianočných sviatkov ľudí v núdzi kapustnicou Foto: Facebook/Street foodie ZA

Vianočné sviatky bývajú pre osoby bez domova či rodiny v hmotnej núdzi ťažkým obdobím. Zariadenia ako nocľahárne pociťujú v dôsledku zimy väčší nápor ľudí, ľuďom na ulici hrozia rôzne ochorenia ako prechladnutie a zápaly. Takéto osoby sú v mnohých prípadoch odkázaní najmä na pomoc ostatných ľudí. 

Žilinská reštaurácia Street foodie sa preto rozhodla zapojiť do Iniciatívy pre núdznych. Tá bude spočívať v tom, že v stredu 28. decembra 2022 ich kuchári navaria hrniec kapustnice pre všetkých ľudí v núdzi, aby ich zasýtila či zahriala. 

„Chceme vás veľmi pekne poprosiť, aby ste o tejto iniciatíve dali vedieť všetkým ľuďom, ktorých by kapustnica zahriala a nasýtila. Ďakujeme, že o nás dáte vedieť komukoľvek koho sa to dotýka alebo má väzby na dobročinné spolky a charity,“ uviedli majitelia reštaurácie. 

Kapustnicu budú podávať zdarma počas dňa od 11:00 do 16:00 v jednorázových obaloch. Všetci ľudia v núdzi si ju môžu prísť vyzdvihnúť do priestoru reštaurácie, ktorá sa nachádza oproti železničnej stanici na ulici Pavla Orságha Hviezdoslava 10. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu