Dvaja poslanci žilinského mestského zastupiteľstva nakúpili termooblečenie pre obyvateľov Ukrajiny


Foto: Dvaja poslanci žilinského mestského zastupiteľstva nakúpili termooblečenie pre obyvateľov Ukrajiny Foto: Facebook/Branislav Delincak

Vojnový konflikt na Ukrajine výrazne ovplyvnil aj prežívanie vianočných sviatkov. V dôsledku zničených príbytkov ostalo mnoho ľudí uviaznutých bez tepla, vody či elektrickej energie. Dvaja poslanci žilinského mestského zastupiteľstva sa preto rozhodli obyvateľom Ukrajiny pomôcť, aby ich prichádzajúca zima ovplyvnila čo najmenej.

Branislav Delinčák spolu s kolegom Jozefom Jurišom nakúpili pre občanov Ukrajiny v núdzi niekoľko teplých kusov oblečenia. Konkrétne išlo o 40 setov termooblečenia na hornú i spodnú časť tela, 50 párov termoponožiek, 60 flísových mikín a 60 flísových viest. 

Všetky veci následne zabalili do krabíc a fotografiu s balíkmi uverejnili v príspevku na sociálnej sieti. „V sobotu večer sme to naložili do auta s ďalšou pomocou, ako sú powerbanky, lekárničky a iné, a auto pokračovalo ďalej na Ukrajinu,“ uviedol poslanec Delinčák.

Poslanci si uvedeným činom získali mnoho pozitívnych reakcií od ľudí, vrátane súčasných poslaneckých kolegov. Medzi komentujúcimi sa však objavil aj jeden negatívny komentár od niekdajšieho poslanca Mestského zastupiteľstva v Žiline Jozefa Púčeka. 


„Aj Slováci by potrebovali. Im nič nepošlete? Chápem, prečo to posielate, no i u nás na Slovensku sú desaťtisíce chudobných. Ukrajina je štát so 45 miliónmi obyvateľov a sú tam boháči, čo utekajú s miliónmi dolárov i eur. No v celej Ukrajine sa nebojuje,“ napísal Púček s tým, že aj on v minulosti pomáhal, no nikdy sa tým nechválil.

V komentároch pod príspevkom sa rozprúdila diskusia na tému pomoci. Tá je najmä v súvislosti s prichádzajúcou zimou a vianočným obdobím čoraz potrebnejšia a aktuálnejšia. Každý z nás má však možnosť si vybrať, ktorú formu podpory zvolí a komu ju adresuje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu