Žilinská nemocnica zakázala kvôli šíriacemu sa ochoreniu COVID-19 návštevy na šiestich oddeleniach


Foto: Žilinská nemocnica zakázala kvôli šíriacemu sa ochoreniu COVID-19 návštevy na šiestich oddeleniach Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

V súvislosti s rizikom šírenia ochorenia COVID-19 žilinská nemocnica priebežne mení svoje protipandemické opatrenia. Jedným z nich je aj zákaz návštev hospitalizovaných pacientov, ktorý sa však nevzťahuje na všetky oddelenia. Aktuálne informácie pre návštevníkov zverejnila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Začiatkom tohto mesiaca boli zakázané návštevy na oddelení klinickej a radiačnej onkológie, urológie, úrazovej chirurgie, vnútorného lekárstva A a B a v Centre pre liečbu drogových závislostí v Považskom Chlmci. Dnes k týmto oddeleniam pribudla aj liečebňa dlhodobo chorých 2B a neurológia. Rodinám a priateľom onkologických pacientov boli naopak návštevy opäť umožnené.

Malých pacientov na pediatrii môžete navštíviť iba v prípade, ak nie sú hospitalizovaní spoločne so svojím zákonným zástupcom alebo inou sprevádzajúcou osobou. Ženy v pôrodnici smú mať po svojom boku aj naďalej nanajvýš dve blízke osoby.


„Výnimky pre návštevu pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo v mimoriadnych prípadoch udeľuje primár oddelenia. Ospravedlňujeme sa za vzniknuté obmedzenia,“ uviedla Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Ostatné protipandemické opatrenia zostávajú nezmenené. Návštevné hodiny sú aj naďalej každý deň v čase od 14:00 hod. do 16:00 hod. Každý návštevník sa môže pri pacientovi zdržať maximálne 15 minút, pričom naraz sa môžu na izbe nachádzať nanajvýš dve osoby. To neplatí pre Jednotku intenzívnej starostlivosti, kde je povolený iba jeden návštevník.

„Po celú dobu návštevy musí mať návštevník riadne nasadený respirátor. Pred a po návšteve si návštevník dôkladne vydezinfikuje ruky. Zákaz vstupu návštevám pozitívne testovaným na COVID-19, po kontakte s pozitívnou osobou na COVID-19, s príznakmi ochorenia COVID-19,“ pripomína žilinská nemocnica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu