Žilinská nemocnica zakázala návštevy na urológii a ďalších oddeleniach, dôvodom je COVID-19


Foto: Žilinská nemocnica zakázala návštevy na urológii a ďalších oddeleniach, dôvodom je COVID-19 Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Žilinská nemocnica opäť v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou zmenila obmedzenia pre hospitalizovaných pacientov a ich návštevy. Podľa najnovšieho príspevku, ktorý nemocnica zdieľala na sociálnej sieti, platí kvôli šíriacemu sa ochoreniu COVID-19 zákaz návštev na piatich oddeleniach.

Svojich blízkych môžete vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina navštíviť, pokiaľ neležia na oddelení úrazovej chirurgie, vnútorného lekárstva A a B či klinickej a radiačnej onkológie. Návštevy sú zakázané aj na urológii a v Centre pre liečbu drogových závislostí, ktoré sa nachádza v Považskom Chlmci.

Začiatkom leta bolo pre návštevy zatvorené aj oddelenie neurológie žilinskej nemocnice, toto obmedzenie však už neplatí. Návštevy na spomínaných oddeleniach môže vo výnimočných prípadoch umožniť primár. Takéto výnimky sú najčastejšie udelené rodinám pacientov v konečnom štádiu ochorenia.


„Na oddelení pediatrie sú návštevy povolené pre pacientov, ktorí nie sú hospitalizovaní so zákonným zástupcom alebo inou sprevádzajúcou osobou. Sprevádzajúca osoba pri pôrode povolené sú 2 sprevádzajúce osoby. Návštevy rodičiek sú povolené,“ informovala žilinská nemocnica.

Návštevné hodiny na ostatných oddeleniach sú od pondelka do nedele v čase od 14:00 do 16:00 hod. popoludní. Na izbe sa môžu súčasne nachádzať maximálne dvaja návštevníci, na Jednotke intenzívnej starostlivosti je povolená iba jedna blízka osoba. Návšteva by pritom nemala trvať dlhšie ako 15 minút.

„Po celú dobu návštevy musí mať návštevník riadne nasadený respirátor. Pred a po návšteve si návštevník dôkladne vydezinfikuje ruky. Zákaz vstupu návštevám pozitívne testovaným na COVID-19, po kontakte s pozitívnou osobou na COVID-19, s príznakmi ochorenia COVID-19,“ doplnila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu