Na podporu prevencie rakoviny prsníka svieti Budatínsky hrad vo večerných hodinách naružovo


Foto: Na podporu prevencie rakoviny prsníka svieti Budatínsky hrad vo večerných hodinách naružovo Foto: Facebook/Považské múzeum

Považské múzeum nadviazalo spoluprácu s organizáciou Ružová stužka, v rámci ktorej nasvietili Budatínsky hrad naružovo. Ide o podpornú aktivitu vedúcu k zvýšeniu povedomia o rakovine prsníka.

Hrad sa ružovou farbou rozsvietil v sobotu 15. októbra práve na Európsky deň pre zdravé prsia. „V tento deň sa konalo aj podujatie Budatínsky rínok, takže osvetlenie videlo naživo stovky ľudí,“ doplnila hovorkyňa Považského múzea v Žiline Magdaléna Lacková. Hrad bude ružovou farbou žiariť do konca októbra v podvečerných hodinách. V noci sa osvetlenie hradu kvôli šetreniu energie vypína.

Organizácia Ružová stužka pomáha ženám zo Slovenska, aby robili správne rozhodnutia pre svoje zdravie. Malý správny krok pre zdravie dnes može mať totži veľký dopad na naše zdravie v budúcnosti.

Informačné letáky o zdravom životnom štýle a samovyšetrení prsníkov nájdu návštevníci aj v infopulte Budatínskeho hradu a iných expozíciách Považského múzea. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu