Študenti žilinskej hotelovky pripravili najlepšiu kávu. Porota baristickej súťaže ich ocenila víťaznými pozíciami


Foto: Študenti žilinskej hotelovky pripravili najlepšiu kávu. Porota baristickej súťaže ich ocenila víťaznými pozíciami Foto: Facebook/Hotelová akadémia, Hlinská 31, Žilina

Niet pochýb o tom, že príprava kvalitnej a chutnej kávy je vedou. Svoje schopnosti v baristickej alchýmii predviedli študenti zo žilinskej Hotelovej akadémie Hlinská, ktorí si v 2. kole súťaže Slovak Barista Cup svojou šikovnosťou vybojovali hodnotné umiestnenia. 

Žiaci súťažili naprieč viacerými disciplínami ako nastavenie mlynčeka, príprava kávových nápojov či alternatívna príprava kávy. V náročnej konkurencii Patrícia Macháčová z 3.G získala 1. miesto a bola celkový víťaz súťaže,“ uviedol Žilinský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti.

Oceneným študentom sa stal aj Patrik Haviar z 2.F, ktorý obsadil zlatú priečku za najlepšiu techniku a najlepší voľný miešaný kávový nápoj. Za svoju kreativitu, šikovnosť a schopnosti v odbore poputujú víťazi vďaka partnerom súťaže na fakultatívny výlet do krajiny najväčšieho producenta kávy na svete, Brazílie.

Slovak Barista Cup junior je baristická súťaž pre študentov stredných odborných škôl alebo hotelových akadémií. V priebehu roka prebieha viacero kôl súťaže, v ktorých študenti súťažia v rôznych kategóriách a sú hodnotení bodmi,“ vysvetľuje Hotelová akadémia, ktorá za prípravu žiakov poďakovala MOV Anne Hluchej a Bc. Ľubici Kianičkovej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu