Toyota Bears Beach Rugby už v sobotu 8.8.


Foto: Toyota Bears Beach Rugby už v sobotu 8.8.
Galéria: 3 fotky

V areáli eXtreme parku pri Vodnom diele Žilina sa v sobotu 8. augusta uskutoční už 2. ročník turnaja v plážovom rugby. Podujatie Toyota Bears Beach Rugby organizuje Žilina Bears Rugby Club a podobne, ako v premiérovom ročníku, bude mať aj tento rok medzinárodnú účasť.

“Po úspechu prvého ročníka turnaja v plážovom rugby sme sa rozhodli usporiadať plážovú verziu tohto na Slovensku ešte stále netradičného športu znova. Hlavným cieľom podujatia Toyota Bears Beach Rugby je pred začiatkom jesennej časti rugbyovej sezóny na chvíľu vypnúť a zabaviť sa, prilákať nových ľudí k rugby a ukázať nielen Žilinčanom, že rugby je skvelý rodinný šport,” povedal pre Žilinak zakladateľ a sekretár klubu Žilina Bears Rugby Club Dávid Mihalík.

Stretne sa šesť mužstiev

Práve v jeho hlave sa minulý rok zrodila myšlienka usporiadať na Slovensko dovtedy nezorganizovaný turnaj. V susednej Českej republike má pritom plážové rugby už niekoľkoročnú tradíciu a turnaje sa počas leta konajú na viacerých miestach. Žilina je na Slovensku prvým, ale snáď nie posledným mestom, kde sa táto atraktívna forma rugby objavuje. 

Od sobotného poludnia budú na plážovom ihrisku eXtreme parku Žilina medzi sebou zvádzať neľútostné, ale férové súboje v piesku tímy slovenských a českých klubov. Z oslovených celkov zatiaľ potvrdilo svoju účasť šesť mužstiev: 1. RC Slovan Bratislava, RC Spartak Trnava, RK Slávia TU Košice, Rugby Union Club Piešťany, TJ Sokol Mariánské Hory a usporiadateľský tím Žilina Bears Rugby Club.

Vstup je zadarmo, nasleduje afterparty

Plážové rugby má oproti tradičnej sedmičkovej či pätnástkovej verzii tohto športu viacero odlišností. Okrem menšieho počtu hráčov na hracej ploche a menších rozmerov ihriska, striedania hráčov v prerušenej hre, je to aj kratší hrací čas (2x5 min) a iný systém bodovania. V zápase absentujú auty a mlyny a do lopty určenej špeciálne na plážové rugby sa nekope. Na hracej ploche tak nenájdete ani klasické rugbyové “háčka”.

Ak ste zvedaví, ako v skutočnosti beach rugby vyzerá, príďte sa aj vy v sobotu 8. augusta od 12.30 h pozrieť na turnaj v beach rugby, ktorý je jediný svojho druhu na Slovensku. Vstup na podujatie je zdarma a po turnaji nasleduje afterpárty.

Miesto: -
Dátum: 08.08.2015 - 12:30





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu