Kysucká ulica v Žiline sa počas najbližších dní pre motoristov úplne uzavrie, obmedzenia zasiahnu aj chodcov


Foto: Kysucká ulica v Žiline sa počas najbližších dní pre motoristov úplne uzavrie, obmedzenia zasiahnu aj chodcov Foto: Ilustračné

Mesto Žilina upozorňuje motoristov na dopravné obmedzenia na Kysuckej ulici. V piatok 26. augusta od od 20.00 do 6.00 hod. nasledujúceho dňa, v sobotu 27. augusta od 18.00 do 16.00 hod. nasledujúceho dňa a v nedeľu 28. augusta od 18.00 do 6.00 hod. nasledujúceho dňa dôjde k úplnej uzávierke miestnej komunikácie a chodníka.

Pre automobilovú dopravu bude úplne uzavretý aj podchod, pričom prejsť budú môcť len chodci po pravej strane od Ulice Pavla Országha Hviezdoslava smerom na Kysuckú ulicu v čase, keď sa práve nebude rozoberať konštrukcia mosta. 

Dôvodom úplnej uzávierky je demontáž oceľovej mostnej konštrukcie na bývalej výťažnej koľaji a 2. bohumínskej koľaji, ako aj realizácia preložky existujúceho vodovodného potrubia DN 300 a DN 150,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Vodičov a chodcov bude na zmeny v doprave upozorňovať dočasné dopravné značenie. Mesto vyzýva účastníkov premávky na jeho rešpektovanie. „Za diskomfort v čase konania stavebných prác sa zhotoviteľ ospravedlňuje,“ doplnil Miškovčík.

Obchádzkové trasy:   

  • Obchádzková trasa od Kysúc (cieľ centrum) - v Budatíne od Kysuckého Nového Mesta po ceste I/11 smer estakáda, Mostná ulica (cesta I/60) až na Rondel, následne po Hálkovej ulici do centra. 
  • Obchádzková trasa od Terchovej po Ľavobrežnej ulici (cieľ centrum) - pred križovatkou s Kysuckou ulicou po ceste I/60 smer na cestu I/11 estakáda, Mostná ulica (cesta I/60) až na Rondel, následne po Hálkovej ulici do centra.  
  • Obchádzková trasa od Terchovej na ceste II/583 (cieľ centrum) - pred križovatkou s I/60 Ľavobrežná ulica smer do križovatky Tesco, následne Košická ulica, Predmestská ulica až do centra.  
  • Obchádzková trasa od Martina (cieľ centrum) - vyznačenie na ceste I/18 pri Žilinskej teplárni pred križovatkou I/18 a I/60, návestenie do Košickej ulice, Predmestskou ulicou až do centra.  
  • Obchádzková trasa z centra smer Martin, Čadca, Prievidza, Bratislava (cieľ Martin, Čadca, Prievidza, Bratislava) - vedená od pracoviska po MK-Kálov, po ulici Jozefa Miloslava Hurbana, Legionárskej ulici, po Veľká okružná ulici, Hálkovej ulici až na Rondel. Na Rondli sú pomocou portálových značiek vedení do svojich cieľov.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu