V Ružomberku došlo k nehode nákladného auta a autobusu, tri zranené osoby previezli do nemocnice


Foto: V Ružomberku došlo k nehode nákladného auta a autobusu, tri zranené osoby previezli do nemocnice Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti Žilinského kraja zasahovali v sobotu 20. augusta počas nočných hodín na ceste č. I/18 v Ružomberku, kde došlo k dopravnej nehode nákladného motorového vozidla a autobusu. O incidente informovala polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Nehodu spôsobil 49-ročný vodič nákladného auta značky Volvo, ktoré viedol z Ružomberka v smere na Žilinu. „Ten sa v mestskej časti Černová plne nevenoval vedeniu vozidla, následkom čoho prešiel do protismernej časti vozovky, kde ľavým spätným zrkadlom zachytil oprotiidúci autobus značky Scania,“ uviedla polícia.

Autobus viedol 60-ročný vodič, ktorý sa zrážke snažil vyhnúť tým, že zašiel až na krajnicu. Stretu sa však nepodarilo zabrániť. „Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu spätných zrkadiel a sklenených výplní na autobuse, následkom čoho sa zranili tri prepravované osoby, ktoré boli prevezené do nemocnice,“ spresnila polícia.

Vodičovi nákladného vozidla, ktorý svojou jazdou ohrozil svoj život a životy ľudí v autobuse, bola na mieste uložená bloková pokuta. U oboch vodičov bola taktiež vykonaná skúška na prítomnosť alkoholu, ktorá však nebola potvrdená ani v jednom prípade.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu