Kvôli oprave ciest v centre Žiliny nebudú jazdiť trolejbusy, niektoré linky môžu meškať


Foto: Kvôli oprave ciest v centre Žiliny nebudú jazdiť trolejbusy, niektoré linky môžu meškať Foto: Facebook/Karol Čepec

Dnes v ranných hodinách začali opravné práce na frekventovaných cestách v centre mesta Žilina. Rekonštrukcia úsekov ulíc Veľká okružná a 1. mája by mala trvať do nedele 24. júla. Okrem obmedzení pre vodičov osobných motorových vozidiel môžu opravy vozovky spôsobiť nepríjemnosti aj cestujúcim, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu.

Dopravný podnik mesta Žiliny v príspevku na sociálnej sieti oznámil výluku trolejbusovej dopravy počas nadchádzajúceho víkendu. Jej dôvodom má byť asfaltovanie povrchu vozovky na dotknutých uliciach, ktoré bude prebiehať v sobotu 23. júla a nedeľu 24. júla. Trolejbusové spoje budú na tieto dva dni nahradené autobusmi.

Žilinský dopravca cestujúcich ďalej upozornil, že kvôli opravným prácam je možné meškanie spojov viacerých liniek, ktorých trasy vedú centrom mesta. Ovplyvnené by mali byť najmä linky č. 1, 3, 4, 6, 14, 16, 22, 24, 26 a 30.

„Predmetná rekonštrukcia vozovky prispeje k plynulejšej a bezpečnejšej doprave v Žiline, a preto prosíme cestujúcich o trpezlivosť a za prípadné komplikácie a diskomfort pri cestovaní sa ospravedlňujeme,“ uviedol Dopravný podnik mesta Žiliny


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu