Falošní policajti okradli cez podvodný telefonát 90-ročnú pani z Čadce. Z okna im vyhodila 12-tisíc eur


Foto: Falošní policajti okradli cez podvodný telefonát 90-ročnú pani z Čadce. Z okna im vyhodila 12-tisíc eur Foto: ilustračné

Organizovaná skupina ľudí, ktorá prostredníctvom podvodných telefonátov okráda starších ľudí o úspory aktuálne vyčíňa aj v Žilinskom kraji. 

Polícia už eviduje prípad, ktorý sa udial v žilinskej mestskej časti Strážov. V telefonáte falošný policajt seniorke oznámil, že jej úspory v banke sú ohrozené. Následne sa poškodenej ozval mužský hlas, ktorý sa predstavil ako nadporučík Juhás a zisťoval, či má doma cennosti a finančnú hotovosť, ktorú majú „ochrániť“. Takýmto spôsobom sa páchatelia dostali k hotovosti až 20-tisíc eur, ktoré im dôchodkyňa odovzdala z okna.

Ďalší prípad sa odohral koncom júna v Čadci. V piatok 24. júna 2022 vo večerných hodinách okradli podvodníci 90-ročnú pani o 12-tisíc eur a bližšie neurčené množstvo zlata.

Stalo sa to taktiež na základe podvodného telefonátu. Neznámy páchateľ poškodenej oznámil,  že je od polície a práve dostal informáciu, že do jej bytu je naplánovaná lúpež.


„Následne ju vyzýval k tomu, aby okamžite vyhodila z balkóna tašku so všetkou hotovosťou a šperkmi, aké má v byte a o pár minút bude na mieste polícia, ktorá tašku vyzdvihne a ochráni pred zlodejmi. Dôverčivá pani to aj urobila a páchatelia následne odišli na vozidle Mercedes bližšie nešpecifikovanej farby a EČV,“ informuje Mestská polícia Čadca. 

V súvislosti so stále narastajúcimi prípadmi krádeži a podvodov páchaných na senioroch polícia odporúča viaceré rady, ako im predísť. Pokiaľ viete o podobných prípadoch, alebo máte osobnú skúsenosť, môžete okrem polície kontaktovať aj našu redakciu, ktorá sa prípadmi zaoberá.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu