Jún v Bábkovom divadle Žilina: obľúbený Smelý Zajko, Lukáš Latinák a podujatia spojené s divadelnou záhradou


Foto: Jún v Bábkovom divadle Žilina: obľúbený Smelý Zajko, Lukáš Latinák a podujatia spojené s divadelnou záhradou Foto: Bábkové divadlo Žilna

Úvod mesiaca bude patriť Červenej čiapočke. Tá sa na javisku zdrží až do 5. júna. Nedeľné predstavenie je možné spojiť s návštevou  divadelnej záhrady, spojenej s netradičným programom.

Záhrada sa otvára v rámci celoslovenského podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Začíname o 14:30 pred divadlom, vstup je zdarma. 

V nedeľu, 12. júna zahrá Bábkové divadlo obľúbený titul Smelý Zajko, v ktorom ušatý hrdina vzdoruje drsnému svetu ľudských zákonov a ružovej medvedici Marcele. 

15. júna zavíta do bábkača herec a humorista Lukáš Latinák. V predstavení Tatranský poetický biftek vážne aj humorne prevedie divákov svojimi skúsenosťami s povinným čítaním, rozprávkami a slovenskou poéziou s praktickými ukážkami. 

Nasledujúcu nedeľu, 19. júna o 18:00 pozýva divadlo na predstavenie Dejiny Európy. Inscenácia pozýva všetkých nielen násťročných, zažiť dejiny európskeho kontinentu tak, ako sa im to v školskej lavici nikdy nepodarí či nepodarilo. 


V piatok, 24. júna o 16:00 sa odohrá predstavenia Ryba Rohatá alebo Toto nie je ryba. Oravská expedícia sa bude konať na námestí v Dolnom Kubíne.

Predstavenie o tom, že príroda je vzácna a neradno sa s ňou zahrávať, zahrajú herci taktiež v nedeľu, 26. júna o 16:00 v  divadelnej záhrade. V poslednom týždni bude divadlo hostiť v bábkači festival animácie a animovaného filmu Fest Anča. 

 Lístky na predstavenia si môžete rezervovať na predpredaj.sk. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu