Na billboardy s ukrajinskou vlajkou pod Strečnom niekto nasprejoval písmeno Z, polícia hľadá páchateľa


Foto: Na billboardy s ukrajinskou vlajkou pod Strečnom niekto nasprejoval písmeno Z, polícia hľadá páchateľa Foto: KR PZ Žilina

Na hlavnom ťahu medzi Strečnom a Vrútkami sa nachádza niekoľko veľkoplošných reklamných tabúľ, ktoré vyobrazujú modro-žltú ukrajinskú vlajku. Počas predošlých dní ich však poškodila neznáma osoba alebo skupina, ktorá pravdepodobne podporuje vojenský konflikt na Ukrajine. Polícia teraz prosí o pomoc s vypátraním páchateľa.

Poškodenie billboardov pri ceste prvej triedy v katastrálnom území obce Strečno bolo nahlásené v stredu 4. mája. Polícia zatiaľ presne nevie, kedy neznámy páchateľ s touto činnosťou začal. Do začiatku vyšetrovania stihla táto osoba, prípadne skupina osôb, nasprejovať veľké tlačené písmeno Z bielou farbou cez celú ukrajinskú vlajku až na siedmych reklamných tabuliach.

„Konanie osoby môže byť považované ako podpora vojenskej invázie na Ukrajine. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline preto začal v predmetnej veci trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozenia mieru,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Polícia Žilinského kraja prosí verejnosť o pomoc s vypátraním páchateľa. Najväčším prínosom by bol kamerový záznam z vozidla, ktorý by priamo zachytával podozrivé osoby v blízkosti reklamných tabúľ alebo pri trestnej činnosti. Pomôžu však aj akékoľvek informácie súvisiace s týmto prípadom.

Videozáznam môžete Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru v Žiline zaslať súkromnou správou na ich oficiálnej facebookovej stránke, emailom na adresu orpzza@minv.sk, prípadne ho osobne odovzdať na najbližšom útvare Policajného zboru. Akékoľvek iné informácie môžete nahlásiť na bezplatnom telefónnom čísle 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu