Policajti zastavili vodiča auta, ktorý jazdil zo strany na stranu. Fúkať odmietol, zistili mu zákaz šoférovania


Foto: Policajti zastavili vodiča auta, ktorý jazdil zo strany na stranu. Fúkať odmietol, zistili mu zákaz šoférovania Foto: Facebook/Polícia Žilinský kraj

V nedeľu 1. mája vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v katastri obce Bystrička (okres Martin) vodiča osobného auta, ktorý na seba upútal pozornosť nekoordinovanou jazdou.

Za volantom sedel 65-ročný muž, ktorý jazdil po ceste zo strany na stranu. Práve preto sa ho hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) rozhodla skontrolovať. 

Počas kontroly sa vodič odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a tiež lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi, alebo iného biologického materiálu.

Preverovaním bolo následne zistené, že dotyčný má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Muž momentálne čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu