AKTUÁLNE: V okolí Obchodnej ulice v Žiline pribudli nové zákazy zastavenia, parkovaniu v zákrute je koniec


Foto: AKTUÁLNE: V okolí Obchodnej ulice v Žiline pribudli nové zákazy zastavenia, parkovaniu v zákrute je koniec

Na žilinskom sídlisku Vlčince boli dnes 10. marca doplnené nové zvislé dopravné značky. V oblasti križovatky ulíc Obchodná a Sv. Cyrila a Metoda zvykli mnohí motoristi parkovať svoje autá nielen počas noci ale aj cez deň. Vznikali tak neprehľadné situácie a dochádzalo ku kolíziám pri odbočovaní.

Na problémy s parkovaním upozornili aj samotní obyvatelia žijúci v blízkosti križovatky. Tí žiadali častejšie kontroly zo strany mestskej polície ešte v júni minulého roka. Automobily vtedy parkovali nielen v zákrute ale aj priamo v križovatke a úplne znemožňovali výhľad.

Samospráva pravdepodobne aj na základe týchto podnetov pristúpila k opatreniam, ktorých cieľom bude zvýšiť bezpečnosť. Pracovníci dnes osadili dve značky zakazujúce zastavenie vozidiel v smere od ulice Obchodná na Sv. Cyrila a Metoda.


V súčasnosti sa ešte v oblasti nachádza niekoľko vozidiel, ktoré tam boli zaparkované pred osadením značenia. Ulicu využívajú na bezplatné parkovanie nielen ľudia žijúci na sídlisku ale často aj pracujúci či návštevníci okolitých budov. 

Zavedenie týchto zmien sa do istej miery podpíše pod celkovú situáciu s parkovaním v lokalite. Dnes pre nedostatok voľných plôch odstavujú ľudia svoje autá v úzkych uličkách aj križovatkách, kde blokujú prejazd záchranným zložkám a bránia výkonu bežných mestských služieb.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu