Najviac falzifikátov hračiek odhalili žilinskí colníci na Orave a Liptove


Foto: Najviac falzifikátov hračiek odhalili žilinskí colníci na Orave a Liptove

Žilinský colný úrad informoval, že počet falzifikátov pochádzajúcich z tretích krajín medziročne klesol o 36 percent. Najčastejšie colníci zaistili napodobeniny v kamenných predajniach, ktoré sa dostali na poštu z ázijských krajín.

Klesajúci trend stále pokračuje, za predošlý rok zaznamenali skoro 2-tisíc kusov rôzneho tovaru a v roku 2020 to bolo o tisíc viac. Za úspech colného úradu zachytenia falzifikátov sa podpísali najmä častejšie kontroly a neustále informovanie verejnosti o nežiadúcich vplyvoch pochybných výrobkov na zdravie ľudí.

Čo sa týka zasielok zo zahraničia, tam sa najčastejšie nachádzala „problémová“ športová obuv, textil či doplnky. V kamenných obchodoch to boli predovšetkým hračky, galantéria svetoznámych značiek či v neposledom rade aj vonné sviečky. Najväčší počet hračiek zaistili colníci na Orave a na Liptove. „Ďalšie desiatky kusov napodobenín tričiek, šiltoviek, teplákov i kabeliek odhalili u vodiča bulharskej národnosti, ktorého zastavili na cestnej komunikácii a podrobili kontrole,“ doplnil úrad.


 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu