Kávu zo slovenskej pražiarne EBENICA COFFEE si kúpite už aj v Žiline!


Foto: Kávu zo slovenskej pražiarne EBENICA COFFEE si kúpite už aj v Žiline!

EBENICA COFFEE je známa slovenská pražiareň kávy, ktorá sa výrobe a distribúcii čerstvo praženej výberovej kávy venuje už viac ako 10 rokov. Po niekoľkých úspechoch ich káv v zahraničí sa rozhodli, že nastal čas na ďalší významný krok, tento raz na domácej pôde, a tým je otvorenie novej podnikovej predajne.

Útulná podniková predajňa v srdci Žiliny

Novú, žilinskú podnikovú predajňu, ktorú otvorili koncom októbra, nájdete v absolútnom centre, konkrétne na Bottovej ulici 10. Známa lokalita Na Bráne sa nachádza medzi Mariánskym námestím a Auparkom, takže ide o jednu z najfrekventovanejších častí mesta.

Podobne, ako podniková predajňa v Modre, je aj táto žilinská založená na jedinečnom koncepte tzv. „tiny coffee shop“ (maličký obchodík s kávou, pozn.). „Ide o malú, no útulnú prevádzku, do ktorej môže zákazník prísť, ochutnať profesionálne pripravenú kávu a kúpiť si balíček čerstvo upražených kávových zŕn priamo z našej pražiarne“ objasňuje Marek Fajčík, zakladateľ a majiteľ pražiarne kávy EBENICA COFFEE.

Nejedná sa teda o bežnú kaviareň, na akú sme u nás zvyknutí, ale o formát obľúbený najmä v zahraničí. „Naša nová prevádzka v Žiline predstavuje kombináciu podnikovej predajne a espresso baru, čo je typ prevádzky rozšírený najmä v západnej Európe, Ázii či USA“ dopĺňa Marek Fajčík. Vďaka konceptu barového sedenia má zákazník možnosť sledovať baristu priamo pri príprave kávy, a tak venovať koncentrovanú pozornosť samotnej surovine, jej kvalite, ako aj výslednej aróme a chuti.

Obyvatelia Žiliny si tak po novom môžu vychutnať atmosféru pitia kávy „na stojáka“, ktorá je doslova typická pre kaviarne v Taliansku či Amerike, alebo si jednoducho vziať kávu so sebou. 

Kávová oáza plná jedinečných chutí    

Bez ohľadu na to, či ste náruživý kávičkár alebo si kávu doprajete len občasne, určite si návštevu tejto novej prevádzky nenechajte ujsť. Príďte ochutnať čerstvo praženú výberovú kávu z modernej slovenskej pražiarne s viac ako 10-ročnou tradíciou a objaviť doposiaľ nepoznané chute káv z celého sveta. A ak vám niektorá z nich obzvlášť zachutí, môžete si jej čerstvo pražené zrnká v predajni aj rovno zakúpiť.

Hoci má žilinská podniková predajňa EBENICA COFFEE len niečo okolo 30 m2, môžete si v nej kúpiť všetky kávy tejto slovenskej pražiarne. Nájdete tam jednak ich ocenené kávové zmesi vrátane blendu Intensivo, ktorý minulý rok získal v medzinárodnej súťaži Great Taste 2 hviezdičky, ako aj 100 % Arabicy z celého sveta. V ich portfóliu nájdete „tradičné“ kávy z Brazílie či Kolumbie, ale aj sviežejšie africké kávy. 

Aktuálne majú v rámci časovo obmedzenej edície Limitka v ponuke organickú 100% Arabicu Peru Chanchamayo. Táto káva vás zaujme nielen svojou vianočnou etiketou, ale aj chuťovým profilom, v ktorom sa skrývajú tóny kakaa, čokolády, karamelu a jabĺk. Takže nech už sú vaše kávové preferencie akékoľvek, určite si budete mať z čoho vyberať. A ak by ste chceli kávu Ebenica niekomu darovať, žiaden problém. V podnikovej predajni nájdete už aj krásne darčekové krabičky a kazety so sviežim, moderným dizajnom, ktoré pod stromčekom určite potešia. 

Okrem kvalitnej výberovej kávy v tejto útlej predajni nájdete aj rôzne kávové príslušenstvo – od filtrov do Aeropressu a V60, cez ručné mlynčeky až po malé domáce kávovary typu koťogó či French press. Vďaka čistému, minimalistickému dizajnu, príjemnej obsluhe a najmä všadeprítomnej neodolateľnej aróme čerstvej kávy, vám garantujeme, že budete mať z návštevy tejto prevádzky príjemný zážitok. A kto vie, možno tam objavíte svoju novú, najobľúbenejšiu kávu… 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR EBENICA COFFEE