Kaviareň Habesh v parku museli zatvoriť, teraz s pomocou ľudí plánuju otvoriť prevádzku v centre Žiliny


Foto: Kaviareň Habesh v parku museli zatvoriť, teraz s pomocou ľudí plánuju otvoriť prevádzku v centre Žiliny

Od otvorenia novozrekonštruovaného Parku Ľudovíta Štúra na Bôriku v Žiline chýbala návštevníkom kaviareň a miesto, kde by sa mohli skryť napríklad počas nepriaznivého počasia alebo si pri oddychu v parku dopriať kávu či iné menšie občerstvenie. Hoci sa po čase podarilo otvoriť ďalšiu prevádzku Habesh coffee a priestory sa za krátky čas stali obľúbené, zanedlho ich museli zatvoriť.

„Našim cieľom vždy bolo byť súčasťou života ľudí a ponúknuť im príjemné posedenie. Preto sme v minulosti otvorili priestory v parku, ktoré si veľmi pochvaľovali. Za kaviarňou v parku bolo veľa energie, emócií, vzniklo tam veľa nových priateľstiev, zákazníkov a partnerstiev. Priestory sme však museli zavrieť a presunúť sa inam,“ vysvetľuje Martin Vavrík, ktorý stojí za žilinskou značkou kávy Habesh.

Martin Vavrík verí, že negatívneho už bolo dosť a je načase začať žiť život s ľahkosťou. A s dobrou kávou v ruke

Aj napriek negatívnej skúsenosti sa rozhodli nevzdať a práve s pomocou ľudí chcú opäť naštartovať kaviareň, avšak už na inom mieste. Na crowdfundingovej platforme Štartovač oslovujú ľudí s plánom na otvorenie novej kaviarne v centre Žiliny. Zaujímavá bude aj tým, že vznikne zo spolupráce so žilinským kvetinovým ateliérom Kvety Kukučka:

„Náš koncept je ekologický. Udržateľnosť je pre nás samozrejmosťou a naše poháriky, do ktorých pripravujeme kávové nápoje sú kompostovateľné a náš kávový odpad vždy končí v komposte. Ekologickú osvetu šírime a ďalej aj budeme, spoločne so žilinským OZ Kompostujme,“ vysvetľuje Michal. 

Tým lokálna spolupráca nekončí, v Habesh podporujú aj miestne značky, nevynímajúc koláče, čokolády či remeselné pivá a kvalitné ovocné šťavy. Všetko lokálne a zo Žiliny.


Predošlé investície do prevádzky v parku a nepriaznivá situácia im nateraz umožňujú zrealizovať len základné dokončovacie práce a vybavenie v hlavnej miestnosti, preto sa s prosbou obracajú na budúcich zákazníkov: 

„Vašu podporu využijeme na zveľadenie nových priestorov. Ak dosiahneme prvý cieľ, nakúpime kvalitnejší kávovar, ktorý Vám pripraví Váš obľúbený nápoj ešte lepšie. Ďalej pripravíme druhú miestnosť, v ktorej budete môcť pohodlne sedieť a príjemne si oddýchnuť. V prípade, že sa nám podarí vyzbierať viac ako je cieľ projektu, napokon zabezpečíme pre Vás kvalitné ozvučenie, pre ešte lepší pocit z príjemného prostredia, kde trávite čas,“ dodáva Martin.


Za podporu sú pre budúcich návštevníkov pripravené odmeny, nájdete ich na tomto odkaze


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu