Juraj a Andrej založili Heligónkovú Akadémiu: Počet záujemcov je vysoký, najmladší má len 6 rokov


Foto: Juraj a Andrej založili Heligónkovú Akadémiu: Počet záujemcov je vysoký, najmladší má len 6 rokov

Dvaja kamaráti Juraj a Andrej, ktorých baví hranie na heligónke, sa prednedávnom rozhodli, že začnú hru na tento hudobný nástroj aj vyučovať. V druhej polovici minulého roka preto založili Heligónkovú Akadémiu a začali prijímať záujemcov.

„Založiť Heligónkovú Akadémiu sme sa rozhodli na základe veľkého záujmu o hru na heligónke. Myšlienka vznikla počas leta (2020), za krátky čas sa nám ju podarilo zrealizovať a od októbra sme začali vyučovať v obci Krasňany,“ hovorí Juraj Kvočka.

Prvotný záujem bol veľký a oboch zakladateľov príjemne prekvapil. Po menej než štyroch mesiacoch fungovania už vyučujú viac než 60 žiakov. V akadémii na veku nezáleží, naučiť sa hrať na heligónke môžu deti aj seniori.

„Náš najmladší žiak má 6 rokov a najstarší 60. Sme dosť aktívni aj na sociálnych sieťach, či už Facebooku, Instagrame ale nájdete nás aj na YouTube. Momentálne vyučujeme v Krasňanoch, ale plánujeme sa rozšíriť aj do iných obcí,“ spresňuje druhý zo zakladateľov Andrej.


Heligónková Akadémia aktuálne funguje len v obci Krasňany, plánuje však otvárať ďalšie kurzy v obci Mojš. Hneď ako to pandemická situácia dovolí, dôjde k rozšíreniu. V súčasnosti prebieha vzhľadom na prijaté opatrenia online výučba z pohodlia domova.

„V každej situácií treba hľadať príležitosť, tak ani my nezaháľame a výučbu sme presunuli aj do online sveta. Teší nás obrovský záujem o hru na heligónke a veľmi radi uvidíme v Heligónkovej Akadémií nové tváre,“ dodáva Juraj.

V prípade záujmu o výučbu a prihlásenie do akadémie môžete napísať na emailovú adresu heligonkovaakademia@gmail.com, alebo zatelefonovať na telefónne číslo 0944 086 470.

V novovzniknutej Heligónkovej Akadémii sa naučíte hrať rôzne žánre



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Heligónková Akadémia