VIDEO: Diaľničný úsek Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka na záberoch z výšky


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Úsek diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka spolu s privádzačom Lietavská Lúčka - Žilina, II. etapa mal byť pôvodne sprístupnený motoristom koncom roka 2020. Podľa najnovších informácií, ktoré potvrdil Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby, sa jeho otvorenie presunulo na koniec januára 2021.

V súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce na stavbe privádzača v Žiline a taktiež na rozšírení diaľničnej križovatky D1 - D3 v Hričovskom Podhradí. Počas uplynulého víkendu došlo k obmedzeniu dopravy na diaľnici z dôvodu rozširovania jazdných pruhov a osádzania premenných dopravných značiek a portálov.

Nová časť diaľnice D1 z Hričovského Podhradia do Lietavskej Lúčky má dĺžku 11 320 metrov a diaľničný privádzač medzi Lietavskou Lúčkou a Žilinou meria 2 590 metrov. Po spustení úseku je predpokladaná intenzita za 24 hodín na úrovni 15 000 vozidiel. 


Mesto Žilina upozornilo na negatíva spustenia predmetného obchvatu bez tunela Višňové. Zároveň identifikovalo tri rizikové miesta, ku ktorým navrhlo aj riešenia. Ich realizácia bola odsúhlasená vedením Národnej diaľničnej spoločnosti a začalo sa s ich prípravou.

Národná diaľničná spoločnosť verí, že samostatnú dopravnú vetvu (bypass) na Solinkách a úpravy na odbočovacom pruhu ciest I/64 a I/60 budú dokončené na jar tohto roka. Dodatočná vetva odľahčí križovatku pri Metre a napojí sa priamo na privádzač smerom na Rajeckú cestu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu