Polícia upozorňuje na výskyt falzifikátov bankoviek s hodnotou 200 eur v Žiline


Foto: Polícia upozorňuje na výskyt falzifikátov bankoviek s hodnotou 200 eur v Žiline Foto: ilustračné / pixabay.com

Polícia v Žiline upozorňuje na výskyt falzifikátov bankoviek s nominálnou hodnotou 200 eur a zároveň žiada občanov, aby v prípade prijatia platby venovali zvýšenú pozornosť jej ochranným prvkom.

„Pri vzniku podozrenia, že bankovka vykazuje znaky falzifikátu, aby bankovku neprijali a o uvedenej skutočnosti ihneď informovali políciu na č. 158, pričom je potrebné sa zamerať na osobu predkladateľa - jeho opis, typ vozidla, farbu, evidenčné číslo vozidla do ktorého osoba nastúpila a akým smerom z miesta odišla,“ spresňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti.

Podľa polície je predpoklad že páchateľ sa pri uvádzaní bankoviek do obehu pohybuje na motorovom vozidle. To korešponduje aj so skúsenosťou čitateľa, ktorý nás informoval do správ:


„Mali sme skúsenosť ešte 6. augusta, keď sa ich pred nami v rýchlom občerstvení pokúsili rozmeniť zákazníci. Akože si chceli kúpiť vodu, no vytiahli 200 eur. Parkovali na staršej Audi s poľskými ŠPZ,“ uviedol čitateľ.

Viac informácií k ochranným prvkom bankoviek nájdete na stránke Európskej centrálnej banky (ECB) - www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/denominations/html/index.sk.html#es2-050


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina