Semafory na Hlinskej pre poruchovosť zrekonštruovali, tie na Spanyolovej vymenia až budúci rok


Foto: Semafory na Hlinskej pre poruchovosť zrekonštruovali, tie na Spanyolovej vymenia až budúci rok

Na ulici Hlinská prebiehala včera 20. novembra rekonštrukcia cestnej svetelnej signalizácie. V dopoludňajších hodinách realizovali pracovníci kompletný servis semaforu pre chodcov.

Mesto pristúpilo k opravám z dôvodu častých porúch, čo nám potvrdila aj hovorkyňa mesta Barbora Zigová. „Áno, rekonštrukcia bola potrebná z dôvodu častej poruchovosti,“ uviedla.

Po rekonštrukcii by mala svetelná signalizácia opäť fungovať spoľahlivo a bez porúch. V tejto časti ulice Hlinská prechádza denne veľký počet chodcov, najmä žiakov základných a stredných škôl.

Prechádzanie cez cestu počas dopravnej špičky by pre nich bez semaforu nebolo také jednoduché. V ranných a poobedňajších hodinách je intenzita dopravy na ulici veľká a len máloktorí vodiči dávajú chodcom na priechodoch prednosť.


Čiastočne nefunkčný je aj semafor na ulici V. Spanyola

Svetelná signalizácia uľahčujúca chodcom prechádzanie cez cestu sa nachádza aj pri nemocnici, na ulici Vojtecha Spanyola. Súčasný semafor má viacero porúch, ktoré sa však už nebudú opravovať. Aj napriek tomu, že časť svetelných signálov nefunguje, stále plní svoju funkciu.

Mesto Žilina začne čoskoro s kompletnou rekonštrukciou križovatky, v rámci ktorej sa osadia semafory v každom smere. Vznikne tak plnohodnotná svetelná križovatka, ktorá by mala nielen zlepšiť bezpečnosť chodcov ale aj prispieť k plynulosti cestnej premávky. Vodiči prichádzajúci od vedľajšej ulice Juraja Fándlyho mávajú často problém s odbočovaním na hlavnú.

Križovatka Fándlyho a V. Spanyola prejde v roku 2019 rekonštrukciou v rámci projektu preferencie MHD. Bude tu nová cestná svetelná signalizácia, preto je neekonomické vykonať opravu súčasného semaforu,“ potvrdila nám hovorkyňa mesta Barbora Zigová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu