Už druhú noc dávajú policajti v Trnovom fúkať vodičom, niektorí sa im snažia vyhnúť cez bočné ulice


Foto: Už druhú noc dávajú policajti v Trnovom fúkať vodičom, niektorí sa im snažia vyhnúť cez bočné ulice Foto: ilustračné

Čitatelia nás dnes 1. mája informovali, že už počas druhej noci zaznamenali v mestskej časti Trnové zvýšený pohyb policajtov. Hliadky sa pohybujú náhodne v celej dĺžke mestskej časti, zastavujú vodičov a dávajú im fúkať. Akcia bude pravdepodobne zameraná práve na vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu.

Kontroly v noci z nedele na pondelok si mnohí spájali s končiacim sa podujatím Trnovské hody. Námatkové dychové skúšky však pokračujú aj počas ďalšieho dňa. V súvislosti s touto správou sme dostali aj informáciu o skrývajúcich sa vodičoch. Niektorí mali náhle otočiť auto a zájsť do vedľajšej ulice, keď zbadali v diaľke policajnú hliadku. 

„Neviem, či to má priamy súvis, ale policajti zastavili pri hlavnej ceste nejakého šoféra a dali mu fúkať. Z bočnej ulice v tom čase vychádzalo auto, ktorého šofér si to všimol, hneď zastavil a začal cúvať naspať. Potom odstavil auto pri kraji cesty, vypol motor a zhasol svetlá,“ opisuje čitateľ.


Počet vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu neustále narastá. Mnohí sa neboja a hazardujú nielen so svojimi životmi, ale predovšetkým so životmi ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Policajti chytili len v uplynulom týždni (17. týždeň roka 2018) počas výkonu služby 29 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu 18 vodičov nafúkalo nad jedno promile a 11 vodičov do jedného promile. Jeden vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu