Žilinská predajňa Terno čoskoro ukončí prevádzku, vykazuje neuspokojivé hospodárske výsledky


Foto: Žilinská predajňa Terno čoskoro ukončí prevádzku, vykazuje neuspokojivé hospodárske výsledky
Galéria: 4 fotky

Čitatelia sa na nás obrátili s otázkou ohľadne žilinskej predajne Terno, ktorá sa nachádza v budove bývalého obchodného domu TESCO. Na dverách sa totiž nachádzajú informačné letáky o zatvorení predajne, tá bude uzatvorená v nedeľu 13. mája 2018.

Okrem letákov na dverách vás po vstupe do predajne prekvapia nielen zľavy na tovar, ale aj poloprázdne regály, do ktorých v niektorých oddeleniach tovar už zamestnanci nedokladajú.  

„Žilinská predajňa Terno (Sad SNP 3) dlhodobo vykazuje neuspokojivé hospodárske výsledky, preto sme pristúpili k rozhodnutiu ukončiť k 13. máju 2018 jej činnosť,“ informovala Anna Buzinkay zo spoločnosti Arthur media, ktorá je PR agentúrou Terna.

Prázdna predajňa a rýchle obslúženie na pokladni Terno položili

Predajňa končí svoju prevádzku po takmer dvoch rokov, počas ktorých si vybudovala u časti návštevníkov dobré renomé. Paradoxne práve neuspokojivé hospodárske výsledky, ktoré sa premietli v prázdnejších priestoroch predajne a rýchlejšom odbavení na pokladni, znamenali z pohľadu zákazníkov benefity.

Terno sa pred príchodom netajilo, že chce poskytnúť v Žiline vyšší štandard. Ten spočíval v dizajne predajnej plochy, sortimente a napríklad aj produktoch pre špeciálne skupiny zákazníkov. „Našim zákazníkom poskytneme jednu z najširších ponúk bezlepkového sortimentu v meste,“ uviedla spoločnosť pred začiatkom spustenia prevádzky.


Zamestnanci dostanú možnosť pracovať v iných prevádzkach aj bonusy

V budove, ktorú Žilinčania poznajú familiárne pod názvom Prior, tak končí ďalšia predajňa potravín. Britský reťazec TESCO ukončil prevádzku v marci 2016, po tom, ako začiatkom roka došlo k odpredaju budovy spoločnosti SIRS. Tá vlastní susedný OC Mirage a v budúcnosti plánuje jeho rozšírenie.

Možnosť nakupovať v predajni priamo v centre mesta máte šancu využiť do 13. mája, kedy Terno definitívne ukončí prevádzku. Na posledné nákupy už teraz prevádzkovatelia lákajú výraznými zľavami na množstvo tovaru, regály postupne miznú.

Galéria: 4 fotky

O zamestnancov, ktorí v dôsledku zatvárania predajne prídu o prácu, sa spoločnosť postará vo forme odstupného. Všetkým bola zároveň ponúknutá možnosť pracovať v iných prevádzkach siete Terno. Ak sa podarí splniť bližšie nešpecifikované odmeny, mali by zamestnanci dostať aj mimoriadne odmeny.

„Všetkým zamestnancom dotknutej predajne sme ponúkli možnosť pokračovať v pracovnom pomere v rámci našej obchodnej siete. Tým, ktorí túto ponuku nevyužijú, vyplatíme zákonom stanovené odstupné. Zamestnancom zároveň poskytneme po dodržaní vzájomne dohodnutých podmienok mimoriadnu odmenu,“ uviedla Anna Buzinkay. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Arthurmedia.sk