V hlasovaní o zodpovednú malú firmu Via Bona Slovakia aj žilinský Nereus


Foto: V hlasovaní o zodpovednú malú firmu Via Bona Slovakia aj žilinský Nereus Foto: Nereus Žilina

O prestížnu cenu Via Bona Slovakia za rok 2017 zabojuje spolu 22 podnikov v 8 kategóriách, medzi nimi nechýbajú ani žilinské podniky. Hodnotiaca komisia vybrala finalistov z 48 nominácií. Deviateho víťaza vyberú hlasujúci na stránkach denníka SME, kde môžu za svojho favorita hlasovať až do 5. apríla.

Popri gigantoch ako Slovenská sporiteľňa či Accenture súťaží o priazeň verejnosti aj plavecká škola Nereus Žilina. Uplynulý rok oslávil Klub plaveckých športov okrúhle dvadsaťročné výročie, za tento čas vychoval približne 1400 športovcov. Okrem vrcholovej úrovne však funguje v rámci Nereusu práve plavecká škola, ktorou prešli ďalšie tisícky Žilinčanov.

Zástupcovia klubu si vo februári prebrali aj cenu Slovenskej plaveckej federácie výnimočné ocenenie za prínos k rozvoju plaveckých športov na Slovensku.


„Našim snom vždy bolo umožniť plávať deťom z každého sociálneho prostredia a pomôcť športovať komukoľvek. Už 20 rokov sa snažíme vykonávať našu prácu srdcom a najlepšie ako vieme. Sme preto veľmi hrdí, že Nereus Žilina je nominovaný na zisk celoslovenskej ceny Via Bona Slovakia - za zodpovedný prístup k podnikaniu, v kategórií malá a stredná firma a tiež v kategórii cena verejnosti,“ uviedli zástupcovia NEREUS-u.



Súťaž organizuje Nadácia Pontis, odovzdávanie cien Via Bona Slovakia sa uskutoční 10. apríla 2018 v Starej tržnici. Slávnostný galavečer odvysiela naživo RTVS na Dvojke. Hlasovať v ankete o cenu verejnosti môžete na tomto odkaze: https://ekonomika.sme.sk/c/20774687/zodpovedne-podnikanie-na-slovensku-a-cena-via-bona-2017.html

Okrem Nereusu sa v nominácii nachádza aj ďalšia žilinská firma PURE JUNK DESIGN, ktorá súťaží o cenu za príspevok k napĺňaniu Cieľov udržateľného rozvoja.

V poslednom roku sa firme podarilo zrecyklovať viac ako 8 ton drevného odpadu a vytvoriť tak viac ako 700 produktov, od malých doplnkov, až po kompletné interiéry. Pure Junk chce nadviazať  spoluprácu medzi firmami, mestom, spracovateľskou jednotkou a školami zameranými na remeslo.

Spoločnosť Pure Junk Design prináša na trh alternatívu k masovo vyrábaným produktom. 75 % svojich produktov vyrába  z odpadového materiálu a 25 % z recyklovateľných materiálov. Firma, ktorá pôsobí v Žiline, spracováva lokálny odpad. Snaží sa ukázať, že recyklácia a upcycling neznižujú hodnotu produktu. Práve naopak, že recyklované produkty môžu byť dizajnovo aj funkčne zaujímavé a konkurencieschopné,“ uvádzajú v popise spoločnosti organizátori súťaže.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu