Križovatka ulíc Pod hájom a Obvodová na Solinkách bude prebudovaná na kruhový objazd


Foto: Križovatka ulíc Pod hájom a Obvodová na Solinkách bude prebudovaná na kruhový objazd
Galéria: 3 fotky

V poslednej dobe sú medzi vodičmi v Žiline veľmi diskutovanou témou, najmä na sociálnych sieťach, niektoré križovatky a úseky ciest. Medzi jednu takúto patrí aj križovatka ulíc Obvodová a Pod hájom na sídlisku Solinky. V čase dopravnej špičky sa na nej zvyknú tvoriť kolóny, rovnako ako aj na nasledujúcej, pri Drevenej krave. Dobrou správou pre vodičov je, že križovatka Borová - Centrálna - Alexandra Rudnaya sa dočká prestavby už čoskoro. Poslanci ešte v lete 2017 schválili financie na projektovú dokumentáciu. V blízkej dobe by sa tak jeden dopravný problém na sídlisku mohol vyriešiť.

Druhý spomínaný problém je sťažené odbočovanie smerom od Vlčiniec na Solinky. Vysoká intenzita dopravy býva nielen na hlavnej ceste, ale množstvo áut prichádza aj z vedľajšej cesty. Križovatka zatiaľ kapacitne postačuje, no v určitých hodinách jednoducho nestíha a vytvárajú sa kolóny, občas siahajúce až k univerzite.

Územný generel dopravy mesta Žilina počíta s touto križovatkou v budúcnosti ako s kruhovým objazdom. Podľa vypracovaného riešenia by sa pôvodná križovatka mala posunúť o niekoľko metrov ďalej, no zostane z nej zachovaný odbočovací pruh od Obvodovej vpravo na Vlčince. Súčasťou novej okružnej križovatky bude aj napojenie na Bôrickú cestu. Tento prechod je v súčasnosti zatarasený betónovými prekážkami. 

Návrh riešenia je aktuálny a k jeho realizácií by sa malo pristúpiť už čoskoro. „Križovatka bude prestavaná na kruhový objazd. V súčasnosti sa pracuje na projektovej dokumentácii,“ potvrdila hovorkyňa mesta Barbora Zigová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu