Mestské zastupiteľstvo v Žiline zasadne zajtra o 13:00 hod., poslednykrát v tomto roku


Foto: Mestské zastupiteľstvo v Žiline zasadne zajtra o 13:00 hod., poslednykrát v tomto roku Foto: ilustračné

Na zajtrajší deň zvolal primátor Žiliny Igor Choma posledné tohtoročné riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline. Na zastupiteľstve s poradovým číslom 31 sa stretnú mestskí poslanci o 13:00 hod. v priestoroch Radnice mesta Žilina. Naplánovaných je spolu 31 bodov, ktoré by mali poslanci prerokovať.

Okrem iného budú schvaľovať nového konateľa spoločnosti Žilinská parkovacia spoločnosť, s.r.o., zrušenie a vznik niektorých názvov ulíc či harmonogram zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline na rok 2018. Takisto budú prerokovávať informatívnu správa o činnosti Nadácie žilinský lesopark za rok 2017, ciele a rozvojové zámery Dopravného podniku mesta Žiliny s.r.o. a správy o prioritách spoločností s účasťou mesta na najbližšie dva roky.

Obmedzenie faktických poznámok a povinnosť uvádzať predpokladaných subdodávateľov

Poslanci budú takisto rozhodovať o predloženej zmene rokovacieho poriadku, ktorý predkladá poslankyňa Jana Filipová. V ňom navrhuje, aby bol zrušený súčasný doteraz možný neobmedzený počet faktických poznámok výmenou za predĺženie o pol minúty na celkových 90 sekúnd. Svoj návrh odôvodňuje snahou „reagovať na neustále časovo dlhšie zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline a udržať rokovanie v konštruktívnej rovine,“ Materiál neodporučila schváliť ani jedna z komisií, ktoré ho prerokovávali.

Za Klub nezávislých poslancov predkladá poslanec Peter Ničík návrh na zverejňovanie informácie o predpokladaných subdodávateľoch zo strany uchádzačov o mestské zákazky, cieľom návrhu je zvýšiť transparentnosť pri verejnom obstarávaní. Mesto Žilina ako verejný obstarávateľ vo všetkých súťažných podkladoch alebo v koncesnej dokumentácii vyžaduje, aby uchádzač v ponuke uviedol podiel zákazky, ktorý má v úmysle zadať  subdodávateľom, navrhovaných subdodávateľov a predmety subdodávok,“ uvádza sa v návrhu na uznesenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu