Mestskí policajti pomohli zadržať vodiča, ktorý šoféroval s dvomi promile


Foto: Mestskí policajti pomohli zadržať vodiča, ktorý šoféroval s dvomi promile Foto: MP ZA

Hliadka Mestskej polície spozorovala v utorok 17. októbra 2017 okolo polnoci, na parkovisku pri HM Tesco, vozidlo značky Toyota, zelenej farby, z ktorého po zaparkovaní vystúpili dvaja muži javiaci známky požitia alkoholu. Títo muži následne vošli do hypermarketu. 

„V čase o 00:15 hod. po návrate k vozidlu muži rýchlou jazdou opustili parkovisko. V súčinnosti s hliadkou štátnej polície bolo vozidlo za použitia zvláštneho výstražného svetelného znamenia zastavené vozidlami mestskej polície a Policajného zboru SR na križovatke ulíc Košická a Ľavobrežná,“ uviedol hlavný komisár Peter Mišejka.

Policajti vykonali u 58-ročného vodiča zo Žiliny dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Muž sa podrobil skúške s pozitívnym výsledkom 0,98 mg/l, čo predstavuje v prepočte 2,04 promile.

Policajti ďalej zistili, že menovanému bol v minulosti zadržaný vodičský preukaz. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia si menovaného prevzali príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: zilina.sk